Реклама / Ads
13| 28475 |07.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Албена Белянова пред Фрог: Шефът на АДФИ ме насилваше! Каза, че сексът върви със заеманата от мен позиция

.
Албена Белянова /вляво/
Шефът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев ме насилваше. Каза ми, че сексът върви със заеманата от мен позиция. Това призна пред Фрог нюз доскорошният зам.-директор на Агенцията Албена Белянова.
 

Вярвах, че живея в правова държава. Написах десетки сигнали и  писма до държавни институции и неправителствени организации с искане за проверка на случая и подкрепа. Подадох искова молба до съда по закона за защита срещу дискриминация. Ходих на различни инициативи, организирани в защита на пострадали от насилие.  В продължение на месеци сама опитвах да се справя с тормоза и насилието срещу мен, упражнявани от директора Георги Митков Начев. 

 

Резултатът беше налице – по предложение на Георги Начев, съгласувано с Владислав Горанов, бях освободена. На всички им е било смешно. Колко съм била наивна да смятам, че на Начев ще бъде потърсена отговорност от тези, чиито познати и приятели Начев назначаваше на работа – дъщерята на учителката на едно от децата на Йорданов от детската градина, дамата от абитуриентския бал на Горанов, съученичка на Горанов от математическата гимназия в Плевен. Колко полезно е да назначаваш роднини и приятели на хора с власт. С такива назначения Начев си е осигурил подкрепата и на ръководството на МВР и на ръководството на ДАР, и на ръководството на ДАНС.

 

Подкрепата на Прокуратурата си я е осигурил още преди назначаването му. Трябвало е да бъде одобрен за поста директор на АДФИ от самия Главен прокурор и за малко да се издъни. Начев започнал да му говори на „ти“. Лошо го е гледал Цацаров, но добре го е преценил и е дал своята благословия. А аз продължавам да се чудя с какъв ли аргумент е обосновано предложението за моето освобождаване. Дали пък не е  „Не е съгласна да бъде тормозена и насилвана?“, „Няма роднини на ръководни постове, пък и говори на „Вие.“

 

Силно ме възмути реакцията на една „защитничка“, работеща за фондация "Асоциация Анимус", когато я помолих за визитка.  Жената ми каза, че не носи визитки и да намеря телефон за контакти на сайта на фондацията. Обясних, че се интересувам от случаи на насилие срещу жени и това е причината да искам да разговаряме. Въпросната жена ме погледна и ми каза „Приятна вечер“.  А насилието продължава. И институционалното, и от страна на Начев.

 

Какво още разказа Албена Белянова за  безсилието да се бориш срещу злото в системата, четете в рубриката „Интервю“.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 16012 |05.12.2018 Майката на Десислава Иванчева: Ще пуснат дъщеря ми от ареста, но с краката напред . 9| 17618 |04.12.2018 Адвокат Гьошев пред Фрог: Помощ! Прокуратурата ми се подиграва! . 8| 13368 |29.11.2018 Людмил Недев пред Фрог: В КПКОНПИ приеха враждебно сигналите срещу Горанов и Габриел . 17| 15247 |23.11.2018 Четат книги на Борисов и тиквите пред Министерския съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads