Реклама / Ads
24| 16137 |03.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Александър Морфов: Искам да освободя България от лумпените, които дерибействат вече 30 години

.
Алексанъдр Морфов Източник: БГНЕС
„Да живее България” продължава да звучи, да звучи в мен като вик за онази България, за която аз си мечтая, а не за тази на лумпените и бандитите, които превърнаха България в бедна и недемократична, страдаща държава.
 

Искам да освободя България от всички онези лумпени, които дерибействат вече 30 години… без чувство за срам и свян, каза режисьорът Александър Морфов по БТВ.

На въпрос как изглежда България, той отговори: „България на Ботев и Левски, възрожденската, за която мечтаеха всички хъшове… не след дълго убита и унищожена. Аз не знам дали сте избрали точния човек на този празник, защото от мен няма да чуете нищо добро. От 30 г. повтарям едно и също, не е имало правителство, срещу което не съм се борил“.

 

И уточни: „Дунавът на нашия народ е неговата кръчма, ресторантът, през който трябва да се мине, за да се спаси Левски и да се освободи България. Всичките ни мечти, възторзи, ентусиазъм, свършват с ентусиазма на третата чаша – след което се прибираме кротки и тихи да си легнем на топло и да се молим да не са ни чули какво си говорим“.

 

Попитан дали сме народ, режисьорът отговори: Объркан народ сме, през този кръстопът кой ли не е минал – злощастна съдба, изпитания… Тайната защитна стена, китайската стена, стената на Тръмп – ние винаги сме били стената, която предпазва запада от нахлуващите от изток опасности, затова сме събрали толкова много жлъч, мъка, мечти и надежди, че някой ден няма да сме стена, а част от общност.

 

За днешния театър Морфов смята, че е недостоен начин за прехрана на много хора. "Евтини представления, евтини театри, низък продукт.  Да се посмеем, за да забравим ужаса, в който живеем“.

На 22 март, когато за „Хъшове“ ще 300-то представление, Морфов очаква на финала на сцената да се качат всички актьори, които някога са били част от спектакъла:

„Ще събера всички деца на актьорите и внуците. Ще се опитам да помоля Захари Бахаров, ако има време от тотото, Митко Рачков също ще помоля, но и той стана звезда и не му е на нивото да играе дребни румънски сервитьори, но той е приятел и ще дойде, ако няма халтура някаква“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10880 |23.02.2019 Адвокат пред Фрог: Бяхме обезличени с бездействието на Висшия адвокатски съвет, искаме оставката му . 7| 25035 |13.02.2019 Агент Абел - Александър Урумов прибира 500 хил. лв. за ”Бъди войник”, на войската - цървули . 4| 6594 |07.02.2019 Адв. Д. Марковски: Искаме разпит на очевидци на ареста на Иванчева . 8| 10358 |17.01.2019 Марешки: Депутатът Александър Сиди от ВМРО искал по 10 000 лв. на месец от директор в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads