Реклама / Ads
25| 8588 |16.07.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Александров: Василев се страхува да не би в ареста "да получи инфаркт"

.
Стоян Александров
Директна връзка с г-н Василев не съм имал от две седмици, когато стана ясно, че оманците са искали среща с Иван Искров, но такава им била отказана, заяви по НТВ Стоян Александров.
 

Василев бил във Виена и действително се страхувал за живота си, напр. да не би в ареста да му поставят инжекция и да полчи инфаркт. Александров посочи като пример начина, по който били водени касиерки - "като три синджира роби".

Той е дал показания пред определени органи в Австрия, каза още Александров. Според Александров може би там той е дал някаква информация за евентуални връзки с политици.

В един ден парите били изнесени, казала счетоводителка на Александров снощи. Подвели са ви и вас, че това са операции във времето, казала му Димова. Ставало дума за парите на няколко фирми, които имали големи наличности. Парите били във високи копюри, т.е. в едно дипломатическо куфарче можели да се изберат между 6 и 8 милиона. Дали те са отишли във фирмите, от чиито сметки са теглени, не било ясно, обясни още Александров. Но дали те е трябвало да бъдат върнати в банката и синдикът не ги е взел, жената не знаела.

Около Василев се говори, че е плащал, разбира се, на всички цветове, каза още Александров. повече от парите в банката обаче са на общински структури, на болници, на фондации, на Топлофикация София и пр. парите и по европейски проекти са блокирани. най-добрият изход е да бъде стабилизирана КТБ, препоръча той. Много хора се интересували къде в чужбина да си пренасочат парите, това означава милиарди да изтекат навън и да работят за чужди икономики, вместо за нашата.

Трябва да се възстанови дейността на КТБ, но явно политиците нямат това желание, заключи Александров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 7640 |11.07.2014 Цветан Василев: Има конспиративен сценарий да се разбие банката . 24| 7233 |18.06.2014 Въргала: Не защитаваме Ц. Василев, а една позиция . 8| 5368 |18.06.2008 Пребийте петървасилевците*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads