Реклама / Ads
3| 6698 |14.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Анна Заркова пред Слави: Полицията нахлу на събрание на журналистите, защото протестирахме за свободата на словото

.
Анна Заркова
Анна Заркова, главен секретар на Съюза на българските журналисти, гостува в шоуто на Слави Трифонов и коментира защо и как полиция се озова на събрание на СБЖ: ”Свободната журналистика понякога е ”слободна”, друг път е завряна в миша дупка докато я гази джипът на премиер-министъра.
 

Написах във фейсбук, че пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява общото журналистическо събрание преди няколко дни, това е лоша новина за българската демокрация и добра новина за съюза обаче. Тя показва, че този съюз е жив. СБЖ с години беше в кома, изглеждаше мъртъв, полегнал, тихичък, незначителен. Сега изведнъж се случи нещо, че тоя "мъртвец" се надигна. Щом го удариха, значи го има.

 

Оказа се, че столичната полиция проверява решенията за избор на нов управителен съвет. Но полицията проверява още нещо - какви решения е взело това общо събрание за даване под наем на имотите на бившите почивни станции на Съюза на журналистите. Това събрание не е взимало такова решение.

 

Има две обстоятелства: След като беше избран новият управителен съвет на СБЖ, в този ден той отиде и се вля в протеста в триъгълника на властта. С колегите носехме плакати: "Долу ръцете от свободата на словото, ние сме свободни, журналистите не са мисирки". Ако носехме плакати на възхвала на правителството, вероятно нямаше да ни пратят полиция.

 

Стават едни колеги и казват: Ние тук трябва да се похвалим и да се уважаваме взаимно и да уважаваме предишното ръководство, защото този съюз остана единственият творчески съюз, чиито имоти не са окрадени. Имотите на всички останали съюзи са", разказа подробности журналистката.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 17245 |21.10.2020 Росен Миленов пред Фрог: Някой от МС е “доброжелателят” на Радев. Борисов вече е без ”тефлоново покритие” . 34| 23946 |12.10.2020 Евгений Дайнов: Борисов определено дава фира, този път станаха изключително нагли . 23| 22773 |11.09.2020 Владимир Береану пред Фрог: В публикацията на ”Romania Libera” са скалъпени неща от българския Блиц . 14| 8999 |09.09.2020 Албена Белянова пред Фрог: Криенето на Борисов зад женски поли няма да го спаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads