Реклама / Ads
15| 16507 |04.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Антоанета и Цветан Василеви: Ще направим случая КТБ достояние на целия свят

.
Не само ние страдаме от незаслужените обвинения, страдат хора, загубили парите си и бизнеса си в банката, страдат и служители, които останаха без работа. Затова наша задача е да потърсим отговорност на тези, които организираха целия този погром над КТБ.
 
Това каза Цветан Василев в интервю за Люба Кулезич, излъчено по телевизия BIT. В разговора участва и съпругата на Василев- Антоанета.

"Писах писмо до президента, нямам отговор, отговори ми главния прокурор на България. Писах на Румен Радев като майка, моят съпруг е финансирал лечението на много деца, даже и на детето на една от свидетелките на прокуратурата по делото КТБ. Сотир Цацаров ни обяви за виновни, без да има присъда от български съд, лишени сме от основни права на граждани на България", каза и Антоанета Василева. Тя съобщи, че е подготвила и писма до други президенти с надеждата отнякъде да получи отговор, за да направи техния случай достояние на целия свят.

"Румен Радев ми давал гаранции за моя живот. Но той няма конституционни правомощия по този въпрос, а нито дума за нов прочит на събитията около КТБ. Да, публикува стенограмите от разговорите при предишния президент, но към това го принуди българския съд и НПО. не наложи вето на промените в НПК, някои от които с право биха могли да бъдат наречени с моето име", каза Цветан Василев.

Той заяви, че прокуратурата у нас е безконтролна и може да прави каквото си иска, нещо, което е прецедент за Европейския съюз.

"Законът "Магнитски" наистина дава възможност на американското правителство да санкционира корумпирани личности, които действат само за лични облаги. Точно такава е атаката срещу КТБ, при която се атакува един бизнес за да се обогатят определени хора. Но прокуратурата е сляпа за случващото се и се заема да обвини мен и моята съпруга", каза още Василев.

Той заяви ,че е рекетиран от 2009 година непрекъснато. "Върхът на този рекет бяха исканията на Пеевски от май 2014 година, за което съм подал сигнал до Икономическа полиция. Но вместо да реагира адекватно, прокуратурата разпита само трима души- Пеевски, адвоката му и Бисер Лазов, основен негов свидетел и след това приключи делото", каза бившият банкер.

Според Василев, обвиненията срещу съпругата и дъщеря му представляват правен абсурд, защото имотите, заради които ги обвиняват, са закупени с пари с доказан произход, чрез банков превод и няма нищо незаконно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 28120 |03.09.2017 Кулезич: Прокуратурата поискала от Цветан Василев 15 милиона евро . 2| 4207 |02.09.2017 Цветанов вместо Радев гарантира сигурността . 3| 7508 |23.08.2017 Д. Божилов за Фрог: Незаконно е да се води дело срещу Цветан Василев без разпит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads