Реклама / Ads
25| 6300 |16.11.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Бр. Аспарухов: Скоро и у нас ще има атентати

.
Бриго Аспарухов
Правителствата, включително и българското, не разбират, че единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции. Ако не осигурят спокойствие и средства на тези институции, ще берат проблеми, каза ген. Бриго Аспарухов по бТВ.
 

Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат проблема с ИДИЛ. Европейците и американците все още не могат да го разберат, руснаците направиха своят избор, като показаха, че се включват в борбата. Тероризмът удря там, където най-много боли, той убива жени и деца. Системата за сигурност има много голям проблем. Единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции, България трябва да финансира своите служби, смята Аспарухов.

 

Хронологията на взривовете е впечатлителна. Три часа след първият атентат полицията реагира, това е много голям проблем в цяла Европа и Америка. Медведев каза: предпочитам да ударя тероризма извън границите на Русия, вместо да дойде при нас, това трябва да сподели и Европа. Нужни са обединени усилия на целия свят. Твърде късно е да се реши въпросът, ако светът не се обедини ще страда обществото, каза генералът.

 

Службите у нас се променят постоянно и е налице политически натиск. Идва ситуация, която иска засилване на едноличния режим, това е край или началото на края на демокрацията, може би това е началото на разпада на Шенген, защото всяка страна трябва да защитава обществото си.

 

Погледнете страни, които отдавна са гостоприемни за мюсюлмански граждани, никой не ги закача тях, но това не значи, че атентатите няма да дойдат и у нас. Французите не можаха да адаптират своите мюсюлмани, тези хора изпаднаха извън обществото. Тези, които се нарекоха Ислямска държава, предупредиха, че всеки, който се е включил против тях ще понесе последствия, каза още Аспарухов.

 

Германия търси работна ръка и затова иска да приеме бежанците, но това ще изиграе лоша шега, докато не се унищожи извора на тероризма ИДИЛ. Всички големи държави плюс арабските държави трябва да се разберат как да ударят и унищожат ислямистите, коментира генералът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6394 |25.11.2014 Експерти пред Фрог: Нахлуването с оръжие в джамия ще доведе до атентати . 1| 5198 |17.11.2014 Експерти: Скоро съвсем няма да разбираме речта на политиците . 34| 7374 |30.06.2013 Подписка срещу Сидеров набира скорост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads