Реклама / Ads
0| 8119 |29.09.2013 НАРОДЕН ГЛАС

„България си ти!” гостува на Българския фестивал на сливата

.
Национално движение „България си ти!” се включи в Българския фестивал на сливата в град Троян. Събитието се състоя на 27, 28 и 29 септември в центъра на града.
 

В богатата програма на мероприятието имаше за всеки вкус по нещо. Открита сцена за любителски художествени състави посрещна почитателите на изкуството.

Запалване на казана за изваряване на ракия, демонстрации и дегустация на напитката и конкурс за най-добра домашна троянска сливова зарадваха посетителите, които харесват кехлибарения еликсир. Традицията и опита отличават троянската от останалите сливови ракии, обясни председателят на Асоциацията на българските сомелиери Михаил Марковски.

За вкусното сладко от сливи ни разказа 17-годишната Елица. Тя беше приготвила сладко от сливи, тиква и орехи, за да участва в кулинарния конкурс.  „Традиция е и сме се специализирали”, разказа момичето. Рецептата знае от баба си, която й помогнала при готвенето. Гостите имаха възможност да опитат и традиционни храни като качамак, мармалади, сватбарско жито, боб, пестил, шоколадов кекс.

„Тук съм, за да издирвам стари рецепти, които да бъдат атрактивни. Имам магазини с кухни към тях, в които правим храната бързо и без консерванти. Тук е много хубаво и ще ми бъде полезно наученото”, заяви Дафинка Дългърова, управител на български супермаркети в град Пловдив.
 
За доброто настроение на гостите се погрижиха от Капански ансамбъл-Разград и Ансамбъл „Пирин”. Под звуците на народната музика местните жители и гостите на фестивала показаха завидни умения при танцуването на хора.

Гостите на празника на сливата имаха възможност и да помогнат на многодетното българско семейство Гелеменови. За целта беше поставена урна за събиране на средстава за закупуване на жилище за семейството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7187 |16.09.2013 „България си ти!“ откри учебната година в село Снежина . 0| 6844 |03.09.2013 „България си ти!“ помага на семейството на нелепо загинал моторист от Казанлък . 100| 16939 |08.07.2013 Да спасим българския манастир в Атон от руска агресия! . 0| 5581 |03.06.2013 „България си ти!“ участват благотворително на баскетболния мач на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads