Реклама / Ads
0| 7195 |16.09.2013 НАРОДЕН ГЛАС

„България си ти!“ откри учебната година в село Снежина

.
Димитър Куцаров, председател на НД "България си ти!" би първия звънец в с. Снежа
За учениците от възрожденското Начално училище „Христо Ботев” в с. Снежина, община Провадия, Варна, новата учебна година започна празнично и с подаръци.
 

Председателят на Национално движение „България си ти!“ Димитър Куцаров изненада малки и големи и би първия учебен звънец. Той им пожела „На добър час!“ и заръча да учат и да слушат преподавателите си. А координаторът на организацията Ивелина Миронова подари тетрадки, химикалки, моливи и боички.

Прага на класната стая, за съжаление, прекрачиха едва двама първокласници. Това е и причината те да учат заедно с каките и батковците от втори клас. Трети и четвърти клас също са слети. Общо всички деца, които се обучават в училището, създадено в далечната 1878 г., са 60.

„Много намаляха децата, правим всичко възможно да продължим да съществуваме и да не ни закрият”, с тревога обясни директорката г-жа Гьонюл Юзеир. Тя допълни, че родителите на повечето ученици са безработни и трудно се справят с набавянето на всички необходими пособия за учебния процес.
 
Преди две години училището дори не е разполагало със санитарен възел, имало е само външна тоалетна. През 2011 г. с помощта на Движението учебното заведение се сдобива с нова беседка и тоалетни. 

„Изключително сме благодарни на г-н Куцаров и сдружение „България си ти!”, че не ни забравят и е голяма чест, че тази година отново ни зарадваха”, отбеляза г-жа Юзеир.

Димитър Куцаров е възпитаник на същото училище. А преподавателката, която някога го е научила на четмо и писмо, не пропусна и днешното откриване на учебната година. „Още се вълнувам като чуя първия звънец! Пожелавам на всички преподаватели да изпитват подобно вълнение, а на учениците да не спират да четат, за да живеят по-добре“, каза г-жа Пенка Василева.

Участието на Движението в откриването на учебната година е част от програмата на НД „България си ти!“ за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6855 |03.09.2013 „България си ти!“ помага на семейството на нелепо загинал моторист от Казанлък . 0| 5598 |03.06.2013 „България си ти!“ участват благотворително на баскетболния мач на годината . 0| 8162 |12.07.2010 Открито писмо на „Кингс Табако”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads