Реклама / Ads
1| 16261 |10.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Българка с награда на световен конгрес по ветеринарна медицина

.
Люба Ганчева
Ветеринарният лекар Люба Ганчева получи наградата Neext Generation Award от Световната Асоциация (WSAVA) в Копенхаген. Тя е наградена като медик, работещ в Румъния, тъй като северната ни съседка дава много по-големи възможности за реализация от родната България.
 

"Тази награда се основава на изключителни приноси на ветеринарен лекар, който е имал значително въздействие върху развитието на знанията относно причината, откриването, лечението и / или контрола на заболяванията на домашните животни", хвалят Люба Ганчева организаторите на международния форум.

 

Церемонията за откриването бе под егидата на принцесата на Дания Мари-Симон Калахан.

 

„Наградата ми е за онлайн списанието Ветеринари на Балканите ( Vets on The Balkans) - www.balkanvets.com. През 2015 г. го създадох.  Списанието има различни секции като новини, срещи, клиники, факултети. Основната точка на списанието е раздела "Клинични случаи", където ветеринарните лекари от региона (включително тези страни: България, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Хърватия, Словения) споделят своя опит и знания. Тъй като получих много случаи, отделих различни секции като "Изображения". "Кардиология", "Дерматология", "Ендоскопия", "Ортопедия и неврология". В продължение на една година списанието стана доста популярно и сега има 9000 посетители и 12 000 сесии. Представям повече от 90 случая на високо професионално ниво. Списанието е медиен партньор на EEVC (ветеринарна конференция на Източна Европа), SRDV (румънското ветеринарно дерматологично дружество), SRMF (Румънското общество на козметичните лекарства), AMVAC / RoSAVA, TSAVA, CSAS Хърватска малка животинска секция, RoVECCS (Румънска ветеринарна асоциация и асоциация за критични грижи), Румънската асоциация по офталмология, SAVAB Belgium Association for Small Animals”, обяснява Люба Ганчева.

 


Тя е избрана също така за посланик на IV латиноамерикански конгрес по ветеринарна дерматология 2018, за да популяризира и разпространява информацията от конгреса.

Тази година 42 Световен конгрес на WSAVA ( World Small Animal Association) се провежда заедно с 23 Европейски конгрес на FECAVA. Конгресът обикновено се състои през октомври и се редува през три региона - Азия и Океания, Европа, Близкия изток, Африка и Америка.

 

Коя е Люба Ганчева

 

Завършила е ветеринарна медицина в Лесотехническия университет в София през 2011 г. В продължение на 2 години работи в Букурещ, Румъния.

 

Завършила е магистърска степен (2012-2014 г.), специализирана в областта на инфекциозните заболявания в университета "Тракия" със седалище в  Стара Загора.

 

 

Нейната  дипломна работа е "Клинично проявление на бурцелоза при кучета, причинено от Brucella Canis". Провела е статистически изследвания на болестта на Балканите. По това време е получила покана да бъде оратор на Румънския годишен конгрес, организиран от AMVAC / RoSAVA / FECAVA през 2013 година. Година по-късно получава втора покана за говорител на тема "Антимикробни средства в нашата практика, как да се използва и да се спре използвайки ги".

 

Люба Ганчева е дъщеря на художника на Фрог нюз Тони Ганчев. Внучка е на проф. Марин Ганчев, един от най-известните български ортопеди и травматолози.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4935 |08.10.2017 Българка подтикна любовника си да убие мъжа й грък заради парите му . 1| 4514 |07.10.2017 Пак се прочухме с лошо: българка избяга от затвор в Рим . 1| 5408 |09.09.2017 Бивш световен шампион по бокс: Кубрат Пулев няма шанс срещу Джошуа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads