Реклама / Ads
9| 6893 |05.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Български гражданин настоява пред Борисов за проверка на богатството на Пеевски

.
Български гражданин се обърна към премиера Бойко Борисов в отворено писмо в социалната мрежа Facebook, с което настоява за проверка на финансовото състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски.
 
Това става, след като вчера от качените декларации на народния представител в сайта на парламента стана ясно, че е Пеевски е придобил 100% от капитала на четири чуждестранни компании. Също в понеделник излезе информацията, че Делян Пеевски възнамерява да купи до 50% от веригата за техника и електроника "Техномаркет". През декември миналата година пък от публикуван в Търговския регистър договор се оказа, че депутатът от ДПС е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин", а 2015 е и годината, в която беше обявено участието на Пеевски в "Булгартабак холдинг", където вече официално контролира 5% от капитала.

Публикуваме писмото на Георги Илиев без редакторска намеса:

До Boyko Borissov, назначен за Министър председател от 43-тото ОНС на Република България,

Г-н генерал Борисов,

В качеството ми на данъкоплатец, собственик на малко предприятие (плащащо повече данък печалба от общо всички фирми, съдържащи Лукойл в името си), гражданин - част от Суверена и Ваш работодател, Ви заявявам, че

Настоявам да инициирате и да бъде извършена независима финансова проверка на депутата Делян Славчев Пеевски и резултатите от нея да бъдат публични, поради големия обществен интерес.

Преди близо 2 години, заедно с други 12 гражданина на България, подадох сигнал до Главния прокурор на Републиката, относно въпросното лице, но резултат все още няма. Напротив - г-н Пеевски още по-безскрупулно и без последствия демонстрира финансовите си възможности.

Отказът от такава проверка ще затвърди общественото убеждение, че съществуват противозаконни зависимости между изпълнителна, законодателна и съдебна власт в поверената Ви за управление държава.

София, 05.01.2016г.

Георги Илиев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5078 |11.11.2015 Върши се престъпление и геноцид на българския селянин . 0| 4917 |13.09.2015 Купувайте стоки с етикети на български, съветва КЗП . 0| 5250 |14.07.2015 „Ние, гражданите”: Право на българските граждани е да знаят истината . 3| 5303 |13.05.2015 Срам! Нито едно цвете на паметника на българските войни от Втората световна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads