Реклама / Ads
14| 6306 |07.06.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Берон за Фрог: Президентът не трябва да е партиец, а патриот

.
Д-р Петър Берон
Президентът трябва да поставя на първо място България пред партии, съюзи, съюзчета и съюзници . ГЕРБ не е подкрепил Плевнелиев и той не се е решил на второ президентско упражнение. Пожелах успех на римейка на Жорж Ганчев. Не знам дали Волен Сидеров и кума му Валери Симеонов ще намерят общ език за единна кандидатура.
 
Това казва за Фрог д-р Петър Берон, които сам е участвал в няколко предишни президентски избори.

Аз имам изисквания към президента, които написах в една статия преди много години, когато аз самият бях кандидат и тене са се променили. Но не ме избраха и затова ми е трудно да давам ъкъл, започна в свой стил големият учен.  Президентът трябва да бъде първо патриот. А това или го имаш, или го нямаш. Трябва да поставяш на първо място България пред всички други съюзи, съюзчета, съюзници, ценности и други подобни. На първо място е България, а не някоя друга трана. Така както американският президент поставя интересите на САЩ над всички други. Той се заклева да защитава интересите на САЩ и на никоя друга държава. Така че и нашият трябва да бъде президент на България и на никой друг. Да не слуша нареждания и обаждания от когото и да било. Плюс това трябва да знае езици. Трябва да има прилична външност, да не ни излага като някой, какъвто случай имахме. Да не бъде подчертан партиец и другите да не го приемат. Да има известен опит в политиката. Трябва да бъде приемлив за по-голяма част от българските граждани, за да не гласуват 10 на сто и от тях  25 на сто да са избрали президента. Това никак не е сериозно, категоричен е д-р Берон.

Ъкъл не давам. Като ме питат от РБ за съвет, ще им кажа. Но те не са ме питали. Те не ме питаха навремето, та сега ще ме питат. Пък и това СДС няма нищо общо с онова СДС, на което аз бях председател. Това си е друга партия , с друго рокъводство и с немалка политическа практика. Могат да си направят изводи за президентската кампания, смята той.

Освен това аз съм председател на Патриотичния съюз «Защита» и ме вълнува патриотичната сфера. Ще видим патриотите какво ще изкарат. Волен Сидеров стана председател на коалицията по мое предложение, в моя кабинет. Неговата партия още не беше регистрирана. Аз в много отношения съм съласен с това, което  от «Атака» говорят, нищо че излязох от първоначалната им група. Гласувах по всички въпроси еднакво с тях, тъй като наистина тогава застъпваха патриотични тези. За жалост те станаха  единствената националистическа партия, която се поставя в услуга на чужда държава, което абсолютно не мога да го приема. Така че имат противоречини с патриотичния фронт. И как ще ги изгладят с неговия кум  за да имат обща кандидатура за президент, е много интересно, коментира той.

И ми е много чудно кои политици в България са патриоти и кои не са. В Гърция защо няма патриотична партия? Защото всички парлтии са патриотични. Не може в България една партия да се нарича патриотична, а другите да са някакви рроевроатлантически някакви. Всички партии трябва да са български и патриотични, категоричен е ученият.

Д-р Берон коментира и кандидатурата на Жорж Ганчев за президент, с който се явяваха заедно на едни минали президентски избори. Да е жив и здрав. Той ми се обади, аз му пожелах успех. Но такъв римейк... Да са живи и здрави, с Кольо Парамов, каквото успеят, да направят. Жорж Ганчев милее за България и дето се вика, нека пак си опита късмета.

Не очаквах Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат. Той щеше да се кандидатира, ако ГЕРБ му каже да се кандидатира. Явно това не е станало. И след седем години в политиката, вече с опит, той е решил, че без подкрепата на ГЕРБ не бива да прави такива упражнения, коментира д-р Берон.

 

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8013 |26.05.2016 Климатологът И. Господинов за Фрог: Чака ни повторение на лятото на 2015 г. . 12| 5035 |12.05.2016 Ст. Делийски за Фрог: Бялата премяна на Местан няма да го направи по-чист . 4| 5585 |10.05.2016 С. Гаспаров за Фрог: Проблемът не е в българите зад граница, а в българите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads