Реклама / Ads
31| 8514 |27.03.2011 НАРОДЕН ГЛАС

Бесепари упрекват Боянка, че приютила премиера в дома си

.
“Само докато изляза до пазара и се върна обратно, що упреци, що обиди, даже и от “наши”. Била съм от БСП! Какво като съм от БСП? Взех решение веднага когато полицията ме помоли да се настани в дома ни.”
 

Това обясняваше разпалено пенсионерката Боянка Качарова, която е член на партията столетница. Сега съпартийци я упреквали, че подслонила премиера Борисов, пише Труд.

Тя и съпругът й Петър признаха, че вътрешният министър Цветан Цветанов ги наградил с по две минимални заплати, задето предоставили дома си на властта. И лично им се обаждал 2 пъти, за да им благодари.

Рикоширал куршум е пробил стъклото на стълбището на блока на семейство Качарови. Зейнала е дупка само на метър от прозорците на фамилията, зад които през тягостните две денонощия хората са посрещнали главния секретар на МВР Калин Георгиев и екипа му, ръководил операцията, премиера Бойко Борисов, кмета на Сливен Йордан Лечков, окръжния прокурор Пламен Стефанов и петте от освободените банкови служителки. Именно там изплакали първите си сълзи. Качарови притежават 2 апартамента на втория етаж в блока. В левия от тях се е нанесъл кризисният щаб на полицията. През двете денонощия в жилището се събирали и по 40 души.

Сандвичи със сирене за премиера

“Имахме само два хляба и половина. Нямаше как да пазаруваме”, обясни Петър Качаров. Той обаче никога няма да забрави пристигането на премиера Борисов. “Той дойде около 22 ч и стоя около час и половина. Тогава вече бяха започнали преговорите. Човекът каза: Никакви жертви, да не се стреля, спомни си Качаров. Домакините го почерпили със сандвичи със сирене, които приготвили на тостера.

Когато похитителят започнал да освобождава заложничките, веднага ги настанявали в жилищата на Качарови.
“Жените плачеха, прегръщаха се. Някои не можехме да ги накараме да се качат по стълбите, трепереха целите. Не говореха, просто плачеха”, разказа Петър Качаров. И добавя, че никой от щаба не мигвал и за секунда. “Не знам как издържаха, аз лично изпих 15 кафета”, казва Качаров.

Подписка в защита на похитителя

В родното село Кортен на похитителя Стефан Стефанов инициативен комитет откри подписка в негова защита. Във фейсбук бе създадена страница в подкрепа на Стефан. Срещу него е повдигнато обвинение за въоръжен грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство, за вземане назаложници и носене на боеприпаси не по надлежния ред. Законът предвижда наказание от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Простреляният охранител е във ВМА

Три критични дни очакват охранителя Станчо Станев, който бе прострелян от похитителя в банковия клон в Сливен. Заради очакваните усложнения мъжът бе транспортиран в нощта срещу събота в столичната Военномедицинската академия (ВМА).
Куршумът, изстрелян от терориста, е минал отляво през белия дроб, диафрагмата, стомаха и слезката на Станчо и е излязъл. Тъй като слезката е засегната, се е стигнало до тежък кръвоизлив. Лекарите от Сливен се борили с него, но увреждането на белия дроб било много тежко. “То е причина за невъзможността на пациента да диша сам, затова е поставен на изкуствено дишане”, каза доц. Николай Петров, началник на реанимацията във ВМА. За Станчо, който е поставен в медикаментозна кома от лекарите, за да се стабилизира по-бързо организмът му, следващите дни ще са от изключително значение. Докторите се въздържат от прогнози. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10928 |16.03.2011 Опасност от тиранозаври няма! . 50| 13026 |12.03.2011 Шоуто на Иван и Андрей замяза на селски нужник . 16| 18313 |23.02.2011 Дзен и изкуството да си обършеш гъза . 22| 6378 |20.02.2011 Медии масово „честваха” обесването на Левски!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads