Реклама / Ads
0| 5288 |28.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Безплатни консултации с топ ортопед от чужбина

.
Проф. д-р Сами Сьокюджю
Проф. д-р Сами Сьокюджю, един от най-авторитетните специалисти по ортопедия и травматология в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 12 октомври. Той ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
 

Проф. д-р Сами Сьокюджю е един от малкото лекари със сертификат от Европейския борд по ортопедия и травматология (EBOT). Освен в Турция,  проф. Сьокюджю е преподавател и изпитващ и в Лисабонския университет. Автор и съавтор е на над 50 научни публикации в медицински журнали. От тази година работи в ортопедичното отделение на VM Medical Park Florya Hospital от веригата „Медикъл Парк“ в Истанбул. Работи с пациенти с всички заболявания на опорно-двигателния апарат, но най-вече с такива с ортопедични травми, костни дефекти и деформации, с необходимост от удължаване на крайници.


Костни кисти и тумори

Костните тумори съставляват около 5% от всички тумори, срещани при хората. Могат да бъдат доброкачествени и злокачествени. Доброкачествените не се разпространяват в други органи от тялото и обикновено организмът е в състояние да предотврати развитието им. Но в някои случаи се налага оперативното им отстраняване.

Злокачествените тумори обаче имат свойството да се разпространяват в съседни тъкани и да образуват метастази. Когато произлизат от костите се наричат първични, а когато са възникнали в друг орган и са се разпространили в костите по кръвен път – метастатични. Те могат да произлизат от костни клетки, но също и от хрущялите, съединителната тъкан и костния мозък. Най-често срещаният вид рак на костите е остеосаркомът. Обикновено възниква при деца и млади хора на възраст 10-25 години, по-често при мъжкия пол.

 

Наред с това съществуват и редица други лезии, които наподобяват костни тумори, но всъщност са безобидни. Това са костни кисти и други тумороподобни образувания, които не застрашават пряко живота и здравето, но могат да увредят костта или да причинят фрактури, деформации и проблеми с растежа. Всяка от тези лезии изисква различен подход и лечение.

 

Ето защо диагностиката и лечението на костните образувания е сложен и отговорен процес, който изисква опитни специалисти и мултидисциплинарен екип.


Удължаване на крайници

Разликата в дължината на крайниците може да е вродена малформация, но може да се получи и в резултат от травма, инфекция и др. Когато тази разлика е значителна, тя може да се коригира с помощта на различни медицински изделия и техники, които целят образуване на нова костна тъкан. Процесът се нарича остеогенеза, а методите стават все по-усъвършенствани. Съвременните техники включват удължаване на бедрената кост и тибията и помощта на вътрекостни пирони вместо с външни фискатори, което повишава комфорта за пациента.


Артропластики на таз и коляно

Артропластиката представлява операция за облекчаване на болката и възстановяване подвижността на ставите, чрез реконструкция или замяна на засегнатата става. Прилага се при хора с дегенеративни ставни заболявания и някои други състояния, които причиняват силна болка и ограничена подвижност. Артропластиката на тазобедрената става например се прилага като последна опция, след като всички нехирургични методи са изчерпани. За смяна на тазобедрена става има разработени много хирургични методи, които да подобрят комфорта за пациента, и могат да се използват различни метални, керамични или полиетиленови материали. И в този случай решението за подходящия метод се взема от лекаря според конкретния случай, а опитът на специалиста е от ключово значение.

 

Желаещите да се възползват от безплатните консултации с проф. д-р Сами Сьокюджю в София на 12 октомври трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6316 |05.09.2017 В помощ на децата с тежки заболявания: Безплатни консултации с топ специалисти от чужбина . 0| 6020 |28.10.2016 Безплатни консултации: Инвитро с микрочип при мъжки фактор за безплодие . 0| 5659 |25.11.2015 Безплатни прегледи за кожна алергия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads