Реклама / Ads
47| 11572 |04.10.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Биг Брадър и Денсинг Старс - голямото SMS надлъгване

.
И за какво е всичко това? За пари разбира се. За твоите пари, драги зрителю!, възкликва възмутен читател, който предлага да се наложи възрастово ограничение за изпращане на СМС-и.
 

 

Все си мислех, че шоуто на Димитър Цонев по националната телевизия е върхът на глупостта, обаче стартиралите риалити шоута Биг Брадър 4 и Денсинг Старс доказаха че дънато на безмислените комерсиални предавания все още не е достигнато.

И докато в Денсинг Старс все пак има плаха искрица надежда да се види нещо хубаво /друг е въпросът дали участниците са звезди или мъждукащи крушки/, то воайорството в Биг Брадър 4 надмина всякакви граници.

Как по друг начин да се нарече денонощното следене с камери на 11 жени събрани на едно място. При това жени събирани като че ли за пристанищен бардак - да има за всички извратени предпочитания - от току що навършило пълнолетие момиче, до 60 годишна баба, мечта за всеки геронтофил, като не бива да се забравя и присъствието на човека Манол. И за какво е всичко това? За пари разбира се. За твоите пари, драги зрителю. Половината от екранното време водещите призоваваха - Пускайте СМС-и, та пускайте СМС-и. Колкото повече, толкова по-добре. За продуцентите.... Лошо няма. Всеки работи за пари. Но не може това да е начинът да се изкарват пари - като се зомбират и сугестират зрители.

За разлика от хазарта, където има възрастови ограничения, тези предавания се гледат и от възрастни и от деца. А децата са най-податливи на внушения. Децата гледат едни известни чичковци, които призовават - пусни,, моето детенце едно СМС-че, почуствай се значим, че от теб зависи нещо - кой да си тръгне, кой да остане или кой да спечели едни 300,000 лева примерно. И ако за възрастните даването на пари за НИЩО е право на свободен избор, то внушените към малолетни и непълнолетни за участие в подобно нещо си е чисто психологическо насилие. Така че, драги продуценти, след като ви се правят пошли предавания - правете ги. След като има телевизии, които ви дават трибуна - излъчвайте  ги. След като има малоумници, които ви дават пари - вземайте им парите. ОБАЧЕ - след всеки призив да се пускат СМС-и вашите водещи трябва да добавят едно изречение - СМС-и могат да пускат САМО лица над 18 години. Иначе това, което правите, си е чисто престъпление!!! (свежо.нет)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 152| 18646 |28.09.2008 За интелигентността, простотията или безхаберието на един народ . 14| 5619 |24.09.2008 Съюзът на издателите настоява да се разкрият поръчителите на побоя . 148| 11220 |22.09.2008 Ние не сме от тези българи, г-н премиер! . 22| 6623 |15.09.2008 Назад към селото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads