Реклама / Ads
14| 6914 |09.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

П. Блъсков пред Фрог: Никога "Труд" не е бил за фалит на КТБ

.
Петьо Блъсков Източник: Булфото
Вестник "Труд" никога не е публикувал материали, които да насърчават или подкрепят фалита на Корпоративна търговска банка. Писали сме неща за Цветан Василев и банката, които са от официален източник. Нищо друго. Това заяви пред Фрог нюз издателят на "Труд" Петьо Блъсков.
 
Той се обади в редакцията по повод анализа на Мирослав Иванов в рубриката "Гласът на жабата" със заглавие: "Прокопиев включи турбото в анти-КТБ кампанията". В своя коментар М. Иванов пише: "И ако първата вълна на удари над банката беше водена от официалната артилерия на Пеевски, групирана около “Телеграф” и ПИК, то след влизането на КТБ под специален надзор функциите на глашатай са отредени за “24 часа” (със знаменитото слюноотделящо интервю на Пеевски), “Труд” и “Капитал”.

Блъсков не приема твърдението на автора, заявявайки, че няма нищо общо с кръга "Капитал" и Иво Прокопиев и не желае да бъде подреждан до тях. Няколкократно той подчерта, че написаното не отговаряло на истината и че изданието му не е публикувало и ред в защита на обявяването на КТБ в несъстоятелност. За Василев пък се публикували единствено факти от официални източници.

 

"Труд" обаче бе сред първите, които написаха, че ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев щял да измъкне фирма "Петрол" от банкера Цветан Василев. Вестникът дори твърдеше как "лют скандал е вдигнал Цветан Василев по телефона на своя партньор Гриша Ганчев". Оказа се, че такова нещо няма. Лъжа се оказа и твърдението, че Ганчев се е настанил в кабинета на Василев в офис сградата на бул. "Цар Борис III" в столицата.  

 

Блъсков предположи още, че след завръщането на Цветан Василев в България разговорите му с някои собственици на медии, които са взимали кредити от фирми, близки до банката, щели да бъдат много интересни. В смисъл, че "онези" милиони ще трябва да се връщат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5363 |02.09.2014 Ремонтиран вариант на скандалната "Визия 2020" предложен за обществено обсъждане . 56| 10482 |29.08.2014 Георги Марков пред Фрог: Трябва импийчмънт и за главния прокурор . 14| 9650 |29.08.2014 Ангел Божилов пред Фрог: Грозно е Боян Боев да се уволнява през медиите . 17| 6380 |28.08.2014 А. Пантев за Фрог: В. Петров носеше благородство, липсващо на другите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads