Реклама / Ads
10| 7274 |21.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

П. Бочаров пред Фрог: Свободата на словото – приказки „ала-бала” в съвременния свят

.
Петко Бочаров
Говори се за това, което не трябва - свобода на словото, права на човека, толерантност. Всичко това не важи. Така един от доайените на българската журналистика – Петко Бочаров, коментира пред „Фрог нюз” дебата за свободата на словото, който се активира след атентатите в Париж.
 
Не важи в обстановка, в която на целия цивилизован свят може да му се представят кадри как някакъв си идиот забива кухненски нож във врата на заложник, как му прерязва гръкляна, и след това и главата, която показно се изтъркулва в прахта на земята, изрази своето възмущение и разочарование Бочаров.

Цялата тази картина не предполага приказки от типа „ала-бала”. Предполага светът да се вземе в ръце и да ги ликвидира, защото е надвиснала опасност от някакви изроди. Това трябва да се чува!

Дали закон, който да осветлява собствеността над медиите в България, би се случил ефективно, Петко Бочаров заяви: Ще проработи! Всичко с времето си. Но в момента пак повтарям – ако има нещо, което да тежи, не само на България, но и над света като дамоклев меч – това е тази ислямска фракция, наречена Ислямска държава, която предвижда средновековно управление. Справянето с този изроден ислям, който няма нищо общо с благородната мюсюлманска религия, е приоритет номер 1 на България, на Европа и на света дори. От там нататък следват останалите важни неща.

През дългия си журналистически опит, чувствате ли се днес свободен в словото си? – „Не”, беше категоричен Петко Бочаров. Той каза, че положението не е сравнимо единствено с годините на комунизма – там всичко е изродено, не толкова цензурата, колкото автоцензурата бяха ужасни. Тогава хептем не бяхме свободни. Сега, ако има нещо, което пречи на свободата на словото, това са финансови и имотни планове и сметки, каза Петко Бочаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6399 |21.01.2015 Асен Агов за Фрог: В Европа и САЩ свободата на словото също е кът . 3| 8119 |20.01.2015 Ректорът на ВТУ "Т. Каблешков" за Фрог: „Метрополитен” ще закъса без нас . 18| 7539 |19.01.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: За снимка с любовница драконовски санкции за КАТ . 5| 7061 |17.01.2015 В. Владимиров пред Фрог: През 2016 г. БДЖ щеше да фалира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads