Реклама / Ads
6| 6612 |20.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

БОЕЦ се обърна към Лозан Панов – ВСС да разгледа фалшивите данни за Гешев!

.
Лозан Панов
БОЕЦ се обърна с официално писмо до Лозан Панов – председател на Върховният касационен съд и член на ВСС, с искане Сигнала ни за фалшифицираните данни за дейността на Гешев да бъде внесен, като точка за разглеждане от ВСС още на насроченото на 23.01. заседание на Съвета!
 

На същата дата от 10.00ч. БОЕЦ и непримирмите граждани ще бъдем пред ВСС на протест под надслов „ГЕШЕВ Е ВИСШ ПОЗОР“ с искания за незабавна оставка на Гешев и правителството, както и в защита свободата на словото, след последните разкрития за внесен в прокуратурата сигнал срещу телевизия „Евроком“.

 


"ДО: Г-Н ЛОЗАН ПАНОВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД

Г-н Панов,

приложено ви изпращаме Сигнал от ГД „БОЕЦ“ до ВКП, ВСС и ИВСС, съдържащ данни и информация предоставена на Сдружението от СГП след спечелено от нас дело за техен отказ по ЗДОИ. В сигнала сме приложили получените данни за дейността и професионалните резултати на Иван Гешев, които контрастират с резултатите обявени пред ВСС по време на процедурата по избор на главен прокурор и обсъжданията на неговата кандидатура. Предоставените пред ВСС данни са десетократно завишени, за което БОЕЦ сме изразили съмнение в нашият сигнал до институциите, че се касае за умишлено представяне на неистински данни с цел Висшият съдебен съвет, както и българското общество да бъдат заблудени за професионалните качества на Иван Гешев и той да бъде избран за главен прокурор.

По време на процедурата по избор, БОЕЦ внесохме свои аргументирани Становища срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, както и конкретни въпроси, които бяха публикувани на сайта на ВСС. Не получихме отговори по същество на зададените от нас въпроси касаещи дейността и сключените от прокурор Гешев споразумения с обвиняеми лица. Вие също пискахте данни и допълнителна информация за неговата професионална дейност и резултати, които не ви бяха предоставени. БОЕЦ считаме, че тази непрозрачност подкрепя изразените от нас съмнения.

Г-н Панов, обръщаме се към Вас в качеството ви на Председател на ВКС, член на ВСС и магистрат имащ доверието на гражданското общество и БОЕЦ, с очакване да внесете този сигнал, като точка за разглеждане в дневният ред на ВСС за насроченото за 23.01. заседание. Считаме, че темата е с изключително обществено значение. Очакваме вашият отговор на пощата на БОЕЦ – gdboec@abv.bg .

20.01.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

 

Днес бойците от софийският комитет на БОЕЦ внасят в институциите Сигнала ни за фалшифицираните и манипулирани данни за дейността и професионалните резултати на Гешев. Както вече съобщихме, БОЕЦ получихме информация по ЗДОИ ит СГП, от която става ясно, че по време на изслушванията и кандидатурата на Гешев за главен прокурор пред ВСС и българското общество са представени данни за професионалната дейност на Гешев, които са десетократно завишени!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10607 |27.12.2019 ”БОЕЦ”: Протестите в подкрепа на Гешев са незаконни, организаторът е търговско дружество . 6| 7638 |05.12.2019 Лозан Панов поиска да се разследва търговия с влияние, заради изказвания на Борисов и Цацаров . 11| 11313 |05.11.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Очевидно се опитват да убият съпругата на Георги от „БОЕЦ“ . 22| 21913 |12.09.2019 Момчетата в черно се заканиха, че ще изкормят протестиращи от БОЕЦ /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads