Реклама / Ads
17| 7692 |13.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

БОЕЦ: Г-н Президент свикайте Съвета по национална сигурност по случая ”Гебрев”

.
Румен Радев
Не е в наш стил да пишем отворени писма, но в случая става дума за казус касаещ националната сигурност и БОЕЦ считаме, че широката гласност е най-добрият варинат за комуникация с институциите.
 

ДО: ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

 

Г-н Президент, в последните дни в публичното пространство бе разпространена информация, потвърдена от международни и български медии и институции, че през 2015г. агент на руските тайни и разузнавателни служби е извършил опит за убийство на трима български граждани чрез отравяне с БОВ, известно като „Новичок”. Жертвата е българският гражданин Емилиян Гебрев, собственик на военните заводи „Дунарит” и „ЕМКО”, който оцелява след дълго лечение, както и неговият син и един техен служител. Случая се свързва пряко с опита за убийство през март 2018г. извършен с участието на същият руски агент на територията на Великобритания на Сергей Скрипал и неговата дъщеря, довел до тежък маждународен скандал и санкции срещу руската държава от редица държави, включително много европейски, както и от Европейският Съвет.

 

Г-н Президент, през последните две години сме свидетели на бруталните опити на фирми свързани с депутата Делян Пеевски да заграбят и унищожат заводите „Дунарит” и „ЕМКО”, като това се случва с помоща на правителството на Бойко Борисов в лицето на министър Караниколов и министър Горанов, като в последните действия активна роля играе и прокуратурата. Представяме тази информация, като имаща отношение към съдбата на Емилян Гебрев и гореописаните събития.

 

Г-н Президент, БОЕЦ считаме за пряко посегателство върху националната сигурност на България, опитите да бъдат убивани български граждани на територията на Република България от агенти на чужди служби, в случая руски. Това е безпрецедентен акт на агресия, който поставя под заплаха живота и здравето на всеки бългаски гражданин. БОВ, или отровата използвана за отравянето на Емилян Гебрев и другите двама бългаски граждани може да попадне във водоизточници, атмосферата, или климатични инсталации на обществени сгради и да доведе до непредвидими последствия и жертви.

 

Г-Н Президент, БОЕЦ в качеството ни неправителствена органзиация с дейност в обществена полза и представители на гражданското общество в България изискваме от вас да свикате Консултативен съвет по национална сигурност на който да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства касаещи случая „Новичок” и да бъдат взети всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на българсксите граждани, както и да бъдат предприети съответните действия спрямо руската държава. Изискваме бългаското общество да бъде информирано за взетите мерки и решения.

 

Г-н Президент, тази ситуация е и тест за всеки политик и държавник, за неговата лоялност към българското общество, държава и Конституцията, както и за неговите зависимости към други интереси и задкулисни и чужди фактори. Само действията показват кой ще издържи теста и кой ще се провали, думите вече не помагат. Действия, каквито до сега на сме видяли.

 

Дата: 13.02.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Докато Радев си игре с Буда и Цветанов на доброто и лошото ченге, България продължава да оглавява всички негативни класация за корупция, свобода на словото и нисък жизнен стандарт. Хиляди българи напускат родината си прокудени от зверската корупция и мизерията, а останалите тук са подложени на геноцид. Много пъти Радев имаше шанс да се разганичи с реални действия от ченгеджийско-мафиотското статукво превзело държавата, но до сега не сме видяли такива. БОЕЦ много пъти го сезирахме включително и за източените 16 милиарда ДДС, но отговор и действия отново липсват. Да видим.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

ГД "БОЕЦ", Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10086 |08.02.2019 PR експерт: Премиерът и президентът инсталират елхички, вместо да изметат половината руско посолство . 0| 4757 |02.02.2019 Калоян Паргов: Критиките на президента Радев ни мотивират, не ни притесняват . 19| 15905 |28.01.2019 Мирослав Иванов: Президентът е обикновен двуличник . 15| 13763 |16.01.2019 Австрийският президент се вози на метро, кметът на София с Мерцедес на НСО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads