Реклама / Ads
8| 8365 |14.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

БОЕЦ сезира Цацаров за изявление на Борисов

.
Гражданско сдружение „БОЕЦ“ сезира главния прокурор Сотир Цацаров за изказване на премиера Бойко Борисов. Изказването на Борисов е направено в предаването „Просто Диков“ по телевизия BIT на 12.11.2017 г. и гласи: ”в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуване на гласове и то от затворници”.
 

„БОЕЦ сезираме прокуратурата за съдържащите се в думите на премиера данни за извършени престъпления, както и за това, че самият той е извършил престъпление от общ характер, като в качеството му длъжностно лице е укрил и не е сезирал и предоставил на компетентните органи информацията с която разполага за описаните от него престъпления“, се казва в съобщението на БОЕЦ.

 

„В изборната нощ през октомври 2014г., Бойко Борисов заяви , че взрива в Горни Лом не е бил случаен и той знаел нещо. Повече от три години по-късно, нито обществото, нито институциите, нито близките на загиналите при взрива в завода "Миджур" в Горни Лом, не са информирани, какво знае Борисов и какво има предвид с думите си, че взрива не е случаен. Думите му могат да се тълкуват и като внушение, че това е терористичен акт, или умишлено действие свързано с изборите. Той мълчи, прокуратурата мълчи, съда мълчи“, твърдят още от организацията.

 

„Вторият случай е още по фрапиращ. Във връзка с фалита на КТБ, стана ясно, че Бойко Борисов е имал лична среща в дома си в Банкя с банкера Цветан Василев седмици преди банката да бъде затворена. На тази среща Борисов е бил уведомен от Василев за предстоящият удар срещу банката и че удара идва от страна на депутата Делян Пеевски, заради отказа на банкера да се поддаде на рекета на Пеевски. Борисов, като народен представител и председател на най-голямата парламентарна група не предприема нищо, не информира прокуратурата и компетентните институции, прикрива действията на Пеевски, наблюдава фалита на КТБ и лицемерно участва в срещите при Президента, където също не споменава нито дума за известената му информация, а единствената му цел, както и на всички останали участници в тези срещи е да спасят собствената си кожа. А след идването му на власт в края на 2014г. правителството Борисов 2 прави всичко възможно истината за фалита на КТБ да бъде прикрита, следите заметени, а активите на банката разграбени“, се казва още в сигнала.

 

„За действията на Пеевски срещу КТБ е бил уведомен и Сергей Станишев, в качеството му на депутат и председател на партията мандатоносител , като също не уведомява прокуратурата и укрива тази и информация докато банката бъде фалирана. За тези действия (и бездействие) на Станишев, БОЕЦ вече сезирахме прокуратурата, но до момента Цацаров е глух и няма нито реакция, нито отговор на сигнала ни. Мафията пази омертата за фалита на банката!“, довършват от БОЕЦ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4114 |10.11.2017 Цацаров докладва в парламента как се борим с контрабандата на горива . 2| 5208 |30.10.2017 Пореден провал на Цацаров: Съдът му върна обвинителния акт срещу Трайков, Дянков и Прокопиев . 3| 4859 |26.10.2017 Еврокомисарят по правосъдието: Цацаров звучи убедително, но резултатите са му съмнителни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads