Реклама / Ads
26| 6295 |26.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Ж. Бойчев: Турция купува големи болници в България

.
Жельо Бойчев
Сътрудничеството на България и Турция в здравеопазването е притеснително, заяви депутатът отБСП Жельо Бойчев. По думите му турската връзка в българското здравеопазване е видима от много години, като България обаче остава ощетена от подобни отношения. Бойчев каза също, че има информация, че едни от най-големите частни лечебни заведения у нас се очаква да бъдат закупени от турски здравни структури, което е притеснително.
 
Той уточни, че отговорността по този въпрос ще падне върху мнозинството на ПП ГЕРБ. Народният представител добави, че има целенасочена политика от страна на Република Турция към България. Според него националният интерес на страната ни остава на заден план, като здравният статут на населението трябва да бъде въпрос, засягащ националната ни сигурност. Бойчев беше категоричен, че ще се търси отговорност от Министерство на здравеопазването относно действията, които предприема, както и от НЗОК относно реализирането на сделки с Турция и плащанията по тях.

„Аргументите, с които поискахме вот на недоверие по темата здравеопазване, се потвърждават и от решенията на ВАС, с които се отменят критериите и методиката за определяне на областните здравни карти”. Това заяви народният представител пред радио "Фокус". По думите му няма нормативен акт, закон или наредба, който да не е оспорен в съда, и един по един те започват да падат.

„След отмяната от съда на здравната карта, обиколките на министър Москов по страната стават безсмислени. Моето усещане е, че основната цел при тях е не да се представя здравната карта, а да си прави лична кампания за председател на ДСБ, предвид предстоящия им форум”, каза още Бойчев. Той припомни, че министърът сам е отменил срока за влизането в сила на наредбата, въвеждаща ценови коридор за лекарствата, които попадат в списъка за доплащане от НЗОК. „Очакваме решенията на Конституционния съд относно Закона за здравното осигуряване и Закона за лечебните заведения. Очаквам  поредната безумна идея и започнала процедура на Москов за пръстов идентификатор да бъде също отменена, поради липсата на необходимата нормативна база”, каза още социалистът .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5296 |30.12.2015 Каракачанов: Турция нахално се меси във вътрешните работи на България . 17| 7529 |27.11.2015 Йордан Божилов: Конфликтът между Русия и Турция – заплаха за нашата сигурност . 4| 5152 |25.11.2015 Турция и руският Су-24: какво да очакваме сега? . 26| 5759 |09.11.2015 Райчев: Властта купува протестиращите за сметка на децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads