Реклама / Ads
12| 6995 |01.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Ноев: Да се говори с Медведев за отравянето на Гебрев, управляващите крият офшорката „Виафот“

.
Не знаем какво са си говорили на четири очи на срещата със Столтенберг. Моето предположение е, че той е бил, за тук да тества възможността на България да играе роля в региона. Като и готовността ни дава пример в общата отбрана. Това каза Бойко Ноев по БТВ.
 

Черно море никога не е било демитализирано. Ако има напрежение то е поради анексирането от Русия на Крим. Може би ще се демитилизира още малко. В наша полза е за чувстваме опората на нашите съюзници. Ако се наложи, по някаква причина, да знаем, че до нас ще застанат съюзници. Ние трябва да сме готови да носим своята отговорност.

Президентът с няколко изказвания сам си навлича бели. Отдавам го на липсата на опит. Не може да отива при държавни глави и да казва ,че е отишъл там, за да отстоява някакви текстове. Няма такова нещо, там всеки да започне да драска и да редактира. Много ми се ще президентът да се държи още по-държавнически. И отношенията с Русия да не му навличат образа на проруски.

 

През България газ от Русия трябва да мине, ако това е изгодно за страната. Тук ние трябва да си защитаваме интереса. Никой не е натискал България  да се отказва от българската част на „Турски поток“. Има опасност Русия да го използва като оръжие. Посещението на Медведев  е деградиране на нашите отношения с Русия. Медведев не си спомням да е ходил на важно посещение. Русия ни казва-вие не заслужавате нивото на нашия президент. Пак ще затворят София. Всичко ще е мобилизирано. И той ще носи послания. Решението за „Турски поток“ е взето много отдавна. Това е най-прекият път към Европа, Сърбия и т. н. затова ще се случи този поток. Ако той донесе загуби за нас, трябва да се носи отговорност.  

 

Важен въпрос е отравянето на трима български граждани, сред които и Гебрев. По това време в България е имало руски граждани. Те са засечени и на други места в Европа. България не трябва да оставя този въпрос да седи и да петни нашите интереси. Предлагам президентът и премиерът да поставят въпроса пред руските власти и Медведев за отравянето на Гебрев. Сега ще стане ясно дали ни е страх като мушмуроци. Има една офшорка „Виафот“, която управляващите крият. Трябва да се изясни има ли тя руски интерес. Трябва да се изясни, защото въпросите се трупат. У нас се затваря кой купи ТЕЦ-Варна за 2000 лв. Днес е купил Сараите. Знаем един финансов министър, за който КПКОНПИ каза, че не е в конфликт на интереси.  Тези въпроси се трупат върху управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9887 |12.02.2019 Бойко Ноев: Ключът за отравянето на Гебрев е във фирма ”Виафот” . 2| 6125 |11.01.2019 Бойко Атанасов сигнализира Инспектората към ВСС за изключването му от списъка на добросъвестните следователи . 6| 10887 |09.12.2018 Любка Иванчева: Гешев да отговори защо излъга . 16| 12556 |03.12.2018 Бойко Ноев: Министерството на икономиката помогна „Виафот“ да препере 22 милиона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads