Реклама / Ads
23| 8103 |19.03.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Борис Цветков за Фрог: Шефът на Пощите е за прокуратурата

.
Борис Цветков
Правителството на Борисов продължи политиката си за назначаване на свои и некадърни хора „калинки” в държавната администрация на всички нива. Показателен пример е ударът върху Български пощи. Новият стар директор на пощите Дънешки веднага се опитва да източи над 50 млн. лв. от наново повереното му дружеството, нанасяйки поредния удар, като повери пратките само на един охранител, без той да е избран с конкурс, коментира пред Фрог нюз скандала с пратките социалистът Борис Цветков.
 

Служебното правителство на ГЕРБ освободи без каквито и да е мотиви Валентин Петков – тогавашен главен изпълнителен директор на Български пощи ЕАД. Той само за 9 месеца предприе конкретни действия за оздравяване на пощите, прекрати тенденцията за загуби и обръщането им на печалба. Сегашното правителство на ГЕРБ върна за директор в пощите г-н Делян Дънешки, който всъщност преди това водеше дружеството към умишлен фалит – увеличаващи се загуби, преустановени редица дейности, намален работен ден и намалени възнаграждения, създаде се опасност от масови уволнения и приватизация, подчертава социалистът.

 

По думите на господин Дънешки „Корабът е достатъчно голям, за да не потъне бързо” и ще понесе поредният удар. А когато потъне ще плащат други. Тези, които ще плащат 16 млрд., а и още други пари. Новият-стар директор (с действия и бездействия) умишлено е провалил възможностите за тръжна процедура, за да се стигне до пряко договаряне, при което 50-те милиона да достигнат до определената от Кой фирма със съответното преразпределение на комисионни и финансови ресурси. Ощетени ще са отново данъкоплатците, търпящи все още правителство разпродаващо България, продължава Цветков.

 

По думите му, Дънешки и друг път е уреждал свои хора да изпълняват поръчки на Пощите. „ВИП секюрити” е избраната фирма да пази пратките на хората.

 

Социалистът призовава за незабавна и категорична намеса на прокуратурата, ДАНС и другите държавни контролни органи и публично оповестяване на резултатите от разследването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10306 |18.03.2015 Енчев за Фрог: Кърджалийските времена се завръщат . 17| 7326 |14.03.2015 Шефът на пожарната: Борисов ме е глобявал за пушене на цигари . 29| 5679 |13.03.2015 Бабикян за Фрог: Загадка е защо Борисов се сети сега за синдик за КТБ . 57| 5967 |12.03.2015 И. Желев за Фрог: Корист води Борисов в църковните дела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads