Реклама / Ads
78| 16677 |03.12.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Борисов с бомба: Ставаме износител на газ!

.
Бойко Борисов
В "Силистар" и "Терес", има и много големи находища на нефт.България ще бъде износител на газ Това е коментирал министър-председателят Бойко Борисов на днешното редовно заседание на кабинета при обсъждането на точката от дневния ред, с която се дава разрешение за проучване и търсене на нефт и природен газ, подземни богатства в площта "Блок - 1-14 Силистар".
 
Борисов е категоричен, че това са най-смелите решения, които това правителство ще вземе."Нашите огромни проблеми, на предишното правителство, дойдоха след като пуснахме на концесия добива на газ в акваторията на Черно море - "Хан Аспарух", и го взе голям европейски консорциум: "Репсол" - испанската, френската "Тотал" и австрийската "OMV".

По думите му България ще се превърне в конкурент по износа на газ, защото находищата са огромни. Премиерът посочва още, че изграждането на интерконектори ще продължи.

"След няколко години България ще изнася газ и тогава мога да гарантирам, дано сме живи да го видим - и евтино електричество, евтино топло, и парно, евтина вода и огромен ръст на икономиката. Повярвайте ми, тогава ще дойде индустрията на Европа да стои тук, защото ще е близко до тази газ", прогнозира Борисов .

Той посочва още, че от находище "Галата" в момента страната ни покрива 10% от нуждите си.

"Искам да знаете, че с приемането на днешното решение се подлагаме на огромен натиск. Искам да знаете, че го правим с ясното съзнание, че не бъдещите, това поколение още ще се възползва от природните богатства на България", коментира премиерът .

Той посочва, че с тези решения "ще нервираме страшно нашите конкуренти по добив, производство и продажби на газ в целия регион", с тези решения страната ще се яви на най-конкурентния и най-тежкия пазар - пазарът на газ в света.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6239 |19.11.2014 Политолог пред Фрог: Борисов си осигурява алиби за ДПС с ПФ . 17| 5372 |11.11.2014 Кадиев: Фарсът започна да се повтаря с "Борисов 2" . 36| 8707 |10.11.2014 Проф. Слатински: Реформаторите легнаха в краката на Борисов като каракачанки . 49| 9662 |08.11.2014 Почна се! Слави Бинев бесен на Борисов, отрязал го за шеф на комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads