Реклама / Ads
0| 5973 |12.12.2016 НАРОДЕН ГЛАС

П. Бунев за Фрог: Комисарят по транспорта на ЕК ни предложи помощ за Хитрино

.
Петър Бунев
Предлагам българското правителство да покани звеното за разследване на тежки произшествия от Европейската комисия. Там има създадено такова специално звено. Комисарят по транспорта ни предложи такава помощ. Трябва да бъдат поканени тези експерти от ЕК, които ще разследват обективно причините за катастрофата. Това каза пред Фрог Петър Бунев, председател на Съюза на българските железничари.
 
Той информира, че вече сме ползвали услугите на европейски специалисти по сходен случай преди години. Когато стана пожарът във влака София-Кардам министърът на транспорта покани един френски експерт да си каже думата. И той беше поканен още в началото на разследването, докато има следи. Разчистят ли се, някои експертизи няма да могат да станат, заяви синдикалният шеф.

В случая в Хитрино имаме два субекта - НКЖИ и един частен превозвач. Звеното за разследване на тежки произшествия е към министерството на транспорта. И това трябва да се промени. Сигурно е, че резултатите от една тяхна проверка днес ще бъдат оспорени от фирмата-превозвач. Знае се, че министърът на транпорта е принципал на НКЖИ и има конфликт на интереси. И за да има независима и обективна оценка, трябва да бъдат поканени експерти от ЕК да установят причините за произшествието. Ние не се мешаме в работата на следствието и прокуратурата. Но за причините, довели до катастрофата, трябва да се каже от тази кимисия, обясни Бунев.

Очакваме да се каже официално колко е била скоростта на влака. Ако е била 71 км. възникват още много въпроси, даде и последна информация за разследването Петър Бунев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 23669 |07.12.2016 След разкрията на Фрог: В СУ унищожават спешно фалшиви протоколи от изпити . 1| 5827 |06.12.2016 Само във Фрог: Как партиите отчитат субсидиите си? Вижте . 10| 13009 |04.12.2016 Каракачанов потвърди новината на Фрог: Предлагал на Цветанов МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads