Реклама / Ads
2| 7309 |12.08.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Бунт на майки, баби и деца заради съсипан парк в Елин Пелин

.
Архив
Малки и големи въстават срещу местната управа заради рушенето на парка с името на писателя Елин Пелин в едноименния град. Никой от управниците не се противопоставя на вандалщината в него, въпреки че обещават. Затова жителите на Елин Пелин започват протестни действия, като стартът им ще бъде даден утре, 13.08.2015 г. в 10,00 ч пред общинската сграда, когато ще започне и извънредна сесия на местния парламент.
 

Мотото на протеста е: Искаме си парка – за нас, за децата и родителите ни, със  здрави, практични и безопасни съоръжения, без стърчащи винтове и пирони!!! 

Те предупреждава и за следното:  Не ни принуждавайте следващият път на протест да дойдат и мъжете ни!

 

Ето и съобщението от инициативната група:

До кмета и общинските съветници

 

В предишния Ви мандат, след многократно повдигане на въпроса ни се замазаха очите, че има проект за парка, който ще бъде на 3 нива – за малки, големи и още по-големи деца и този проект щял да бъде реализиран в рамките на 1-2 год., но от  тогава мина още един мандат, в който нищо добро не се случи в парка. Боли ни, защото това е белият дроб на града, място за игра на децата ни, за почивка и за разхлада под сянката на вековните дървета, които помним от детството си. За сметка на това,  бившата кметицата Галя Георгиева стана депутат и забрави напълно за обещанията си!

Коментирали сме го многократно, заедно и поотделно, децата ни пораснаха за тези 7-8 години и нищо не е помръднало в положителна насока, само е оставено на милостта на времето и вандалите.

 

Паметникът на загиналите и Ваши предци е в окаяно състояние, превърнат в обществена тоалетна. Няма нито едно здраво и обезопасено съоръжение за игра на малките деца. Няма нито едно едно подходящо място за каране на скейт-борд за по-големите деца и затова те карат, слаломирайки между счупените парчета плочки пред паметника. Няма нито 1 подходяща велоалея в града и затова всички карат в парка, отново слаломирайки около огромните дупки,напукания и изровен асфалт по цялото протежение на пътеките. Достъпът на бебешките колички е невъзможен по наличните естакади, а стъпалата са с липсващи или счупени плочи.

Половината пейки са неизползваеми – счупени или заринати от фекалии на гнездящите по дърветата птици. Всеки ден воюваме със собственици на кучета, доведени сред децата ни да вършат естествените си нужди и качвани на единствената чешма да пият вода, от където пием всички. Вечер тинейджъри си изразходват енергията, чупейки и малкото останали здрави неща, а по-късно парка се превръща в свърталище на наркомани и пияници.

Питаме, защо няма нито един глобен за по-горе цитираните нарушения и вандалщини, след като има видеонаблюдение или то е само поредната бутафория, за която сме платили всички ние?!

Уважаеми местни управници, ние не живеем тук от избори до избори, Вие също не работите от избори до избори, но явно нещата, които искаме да виждаме и да се променят към по-хубаво и по-добро, няма как да станат по друго време.

Предполагаме, че ще извадите насреща ни аргумента за новопостроената пародия, наречена гръмко „градски парк”, която не е нищо повече от детска площадка и за която се носят легенди за изразходваните средства. В никакъв случай не желаем да коментираме неподходящото местоположение  между 3 шосета, качеството и практичността на съоръженията. С минимална част от официално дадените почти 300 000 лв. за изграждане на посочената площадка, паркът щеше да блести и да радва, и местните хора, и външните посетители и гости на града ни. Ние се радваме на всяко ново нещо за града и не сме против появата на тази площадка, но това не значи заради новото да се остави съществуващото на произвола на съдбата.

 

Защо вече 8 години никой не пожела да поеме инициативата мястото да се поддържа, след като го има и е предпочитано за отдих и разходки? Защо след многократните посещения на една или друга от нас, не реагирахте да предотвратите инцидентите, а реакцията беше винаги след злополуки с деца – и премахването на прогнилата трибуна след пропадането на дете, и орязването на сухи клони след паднали такива сред група деца, и затварянето на почти двуметровата яма, в която падна тинейджър и едва не загуби живота си.

 

Натъртваме, че по никакъв начин не бихме желали да бъдем въвличани в политическите интриги, които се вихрят винаги преди избори, искаме единствено нещо добро за града ни, а това явно се случва само по това време.

 

Моля Ви, не ни принуждавайте да идваме на всяка сесия, направете заедно – общинска администрация и общински съвет едно добро дело, което ще се запомни и ще остане и след мандата Ви.

 

Накратко: Искаме си парка – за нас, за децата и родителите ни, със здрави, практични и безопасни съоръжения, без стърчащи винтове и пирони!!! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6127 |22.07.2015 Гамизов: Страхувам се, че правителството ще завърши с бунт . 24| 6426 |31.03.2015 Бабикян за Фрог: Атанасова ще разследва ли защо по времето на Борисов се наляха държавни пари в КТБ? . 29| 5680 |13.03.2015 Бабикян за Фрог: Загадка е защо Борисов се сети сега за синдик за КТБ . 1| 5444 |08.01.2015 Д-р Т. Найденов пред Фрог: Бабите ни се множат, но не и децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads