Реклама / Ads
2| 4895 |07.12.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Ченалова: Пеевски медии внушават, че се срещам с Р. Кънев, Хр. Иванов, ген. Атанасов

.
Румяна Ченалова
След като изтекоха анонсите за мое участие в медиите, Владимира Янева дойде със семейството си в 9 вечерта. Каза ми да бъда по-умерена, да не говоря срещу главния прокурор. Носеше пари, тъй като не съм имала. Не ги взех, даде ги на съпруга ми, но той ги върна. Това разказа в „Лице в лице” съдия Румяна Ченалова.
 

Бях в следствения арест, но Янева не се поинтересува от мен тогава. Изминаха няколко месеца и тогава се е сетила за мен. Това ме огорчи, продължи Ченалова.

 

Галя Георгиева от ВСС бе вносителят на моите дисциплинарни производства. Тя беше най-активна, питаше ме как съм се срещала с Бойко Борисов. Не отрекох, че бях търсила премиера за делото Белведере, тъй като става дума за друга държава. Търсих го за евентуална намеса. Останах с впечатление, че няма да предприеме нищо.

Нямам нищо общо с тези записи. Главният прокурор направи такова внушение, което не му прави чест, осъди Ченалова.

 

Нито с Христо Иванов, нито Радан Кънев, нито с Атанас Атанасов съм се срещала. Пееските медии тиражираха, че брат ми е ходил при Христо Иванов, но няма такова нещо, опроверга бившата съдийка.

 

Попитана за колите, които са я следели, тя отговори: „Нямам интерес да създавам впечатление, че имам психически отклонения. Бях наистина следена. Баничарки с пловдивска регистрация, които най-вероятно са кетчъри, стояха пред дома ми, пред кварталното заведение, когато влизах. Имах усещане, че съм следена. Нищо не са ми направили, не са ме уплашили”.

 

Ченалова отговори на нападките на главния прокурор, че се опитва да дискредитира държавното обвинение, така: 27 % са обвинителните актове на прокуратурата, които са достигнали съда. От тях само 4 % имат развитие, останалите са върнати. За 2013 г. са намалели делата с голям обществен интерес, както и на броя на осъдените. Съдът ли е виновен за това?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6553 |03.09.2015 А. Славчев за Фрог: Пеевски става търговско аташе в арабска държава? . 7| 6128 |02.08.2015 Ст. Стойчев: Протестът срещу Манолова, няма да е като срещу Пеевски . 21| 7442 |21.04.2015 Адв. Хаджигенов за Фрог: В НС е пълно с разбойници, Пеевски се брани със съветници . 7| 6041 |11.03.2015 Марси Рийс: Кой дърпа конците на медиите в България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads