Реклама / Ads
16| 14559 |22.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Честит празник, орли на правосъдието! Няма да питате!

.
Румен Радев Източник: Дарик радио
Четири-пет човека от екипа на президента Румен Радев обикаляха вчера между журналистите, решили да отразят празника на адвокатите в Народния театър, и любезно предупреждаваха по няколко пъти всеки от нас: Няма да питате за нищо, няма да задавате въпроси, той няма да говори, никакви въпроси!
 

Усърдието да предпазят държавния глава от журналистическия интерес беше забележително и меко казано необяснимо. Колеги се питаха защо, след като държавата ври и кипи от събития и превратности, след като народът е на улицата и крещи за промяна на системата,  Радев не иска да каже и дума.  Малко преди появата на държавния глава,  един от пиар пазителите му направи неочакван  „реверанс“ към журналистите, като ги покани да се преместят на друг вход на театъра, за да  посрещнат височайшата особа. Но пак напомни: „Само да го видите откъде ще влезе. Няма да питате!“.  Предложението внесе смут сред екипа на Радев и хората му започнаха да спорят помежду си дали да го правят.

 

През това време медиите само това и чакаха.  Юрнаха се  към „тайния“ вход, за да щракат водача-обединител. Гардовете бяха непреклонни и не дадоха достъп до него. Така въпросите ни увиснаха във въздуха. Искахме да го попитаме две неща: Първо: Коя е голямата цел на България, която може да обедини българите? И второ: Защо властимащите никога не признават грешките си? Малко по-късно разбрахме, че въпросът е бил съвсем на място, след като се разбра, че колата на НСО с първата  дама Десислава Радева редовно е нарушавала закона за движение по пътищата, влизайки в насрещното движение.  

 

Празникът на адвокатите продължи по план с приветствия. Гостуващата в страната на изгряващото слънце Цвета Караянчева истински развесели аудиторията с видеопоздрава си, защото  докато редуваше благодарности с  възхвала, очите й забележимо шареха по екрана заради аутокюто. Залата прихна при последните й думи: „Честит празник, орли на правосъдието!“

 

Докато в Народния театър се снимаха и си разменяха поздрави и целувки, отвън неколцина адвокати, недопуснати на церемония, поискаха оставката на председателката на Висшата адвокатска колегия Ралица Негенцова. Обясниха, че са отчаяни от  репресията, която се упражнява към неудобните на властта защитници. За да не пречат на блясъка в стил „Оскар“, полицията изрита стачкуващите с предложението да „разчистят терена“ и да си протестират на дъжда.  Ченгетата се похвалиха: "Изгонихме едни луди".  

 


.

 

Екип на Фрог нюз     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6524 |10.05.2018 Орлин Русев ли е свидетелят по делото КТБ с протекции от прокурор Гешев? . 1| 4838 |28.04.2016 Я. Стоилов: 1 май е не само празник, но и повод за протести в защита на труда . 16| 6118 |01.02.2015 Дърева: Желю не понася почестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads