Реклама / Ads
2| 5250 |13.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

ЧЕЗ иска облекчени процедури за инфраструктурни проекти с обществено значение

.
Вдясно Виктор Станчев
Екстремните метеорологични условия от началото на 2015 г. причиниха многобройни тежки аварии по мрежата на ЧЕЗ Разпределение България. Всеки ден, в т.ч. и през почивните дни, бяха мобилизирани минимум по 150 екипа които изминаха 29 000 километра, обходиха и провериха повече от 15 000 км въздушни линии и обследваха над 1500 стълба и над 1000 трафопоста като отстраниха над 500 аварии средно напрежение.
 

В резултат на наводненията, мокрия снеговалеж, комбиниран с бурни ветрове и обледявания в областите Видин, Монтана, Враца и Ловеч през 2014 г. аварираха 38 електропровода, бяха пречупени  253 стълбове и подменени над 10 км проводници. Отстраняването на щетите, предизвикани от авариите в тези области и възстановяване на електроснабдяването възлизат на 1 милион лева.

 

„Хората ни са истински герои, работиха при нечовешки условия, често пъти се налагаше да носят материалите на гръб през преспите и да режат паднали дървета, за да достигнат до мястото на повредата“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение.

 

Регулаторните решения, с които се намали драстично делът на ЧЕЗ в крайната цена за клиентите, сложните административни, нормативни и бюрократични процедури за строителство и въвеждане в експлоатация на обекти от електроенергийната мрежа на ЧЕЗ,  градоустройствени пречки, заедно с неблагоприятните климатични промени, изправиха компанията пред нови предизвикателства в условията на ограничени финансови възможности.

 

ЧЕЗ постоянно работи по проекти за подобряване на качеството и сигурността на захранването, но в общия случай, за да бъде изпълнен един проект - от неговото проектиране до получаване на всички разрешителни за строеж и изпълнение - минават от една до три  години. Допълнителното забавяне на проектите е свързано с неприложена регулация, застрояване на имоти извън регулация и сложен разрешителен режим при изпълнение на просеки в планинските и горски райони.

 

Подобряването на обслужването на клиентите в Западна България изисква стратегически подход и взаимодействие между компания, общини и потребители. ЧЕЗ ще предложи на общините и институциите проект за изработване на пътна карта за дългосрочни решения в планинските, крайградските и селските райони.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5026 |12.02.2015 Лазаров разочарова ченгетата, не иска да пусне кокала . 2| 6586 |04.02.2015 Проф. Колев пред Фрог: Искам извинение от фонд „Научни изследвания” . 27| 7457 |04.02.2015 В. Енчев за Фрог: ДПС иска циничен законопроект; ще взриви етническия мир . 1| 12274 |23.12.2014 Брожение! ГЕРБ не искат свой за шеф на дирекция по безопасност на храните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads