Реклама / Ads
7| 11679 |07.03.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Чиновниците – преторианската гвардия на политиците

.
С интерес следя коментарните във Фрог нюз свързани с националния протест на изстрадалото българско население. Искам да обърна внимание на един факт, който се подценява а е потенциален резерв за стабилизиране на финансовата ситуация в родината ни.
 
Разбрахме от протестите, че основния адрес на гнева на обикновенния човек е Негово Величество ‘политикът‘. Пропускаме обаче една много важна прослойка от населението, която ползва всички блага на властта и по никакъв начин не споделя трудностите на прехода. Това е държавната и общинска администрация на всички нива на управление. Тя изпълнява ролята на преторианска гвардия на политиците. Техен верен ласкател и защитник.

Нека се върна към същината на предложението.

Работя в реалния сектор. Фирмата ни има основни партньори в Германия. При всяко сътресение на европейските пазари и намаляване на поръчките, колектива ни преминава на 4 часов работен ден.

С редукция на заплащането естествено. От началото на кризата през пролетта на 2009-та г. до този момент 07.03.2013 г. почти 60% от времето сме работили с намалено работно време. Но съхранихме фирмата и не намалихме съставът и.

Държавата България е в тежка икономическа криза с огромна безработица и нулев прираст. Кое тогава дава основание на политиците да изсипват рога на изобилие върху тяхната преторианска гвардия - администрацията?   Предлагам да се постави на обсъждане в обществото възможността, цялата администрация държавна и общински да преминат на намалено работно време от 4 часа на ден. Икономисаните средства от фонд работна заплата, възлизащ на десетки милиони, да се предостави на икономическото министерство за стимулиране на развитие на бизнеса и разкриване на нови работни места.

Другият положителен момент ще бъде и намаляване на корупцията, поради съкратеното време за работа на корумпираната част от администрацията.


Направил предложението:

Васил Цв. Василев

гр. Берковица

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8260 |04.03.2013 Кметът на Попово да си тръгва след варненския . 7| 7163 |02.03.2013 Когато гражданите станат политици . 3| 6041 |01.03.2013 Студенти пишат на президента, недоволни от обществения съвет . 13| 15566 |26.02.2013 Революцията – трудна работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads