Реклама / Ads
8| 5784 |24.09.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Човек умря и пак главата на рибата... ухае на парфюм

.
Български боксьор умря на ринга в албанския град Шкодра. По медиите се изредиха всякакви представители на професионалния бокс с твърдението, че те нямат никаква вина за случилото се. Единият повтаряше по Нова тв: Няма логика да е със сменени документи, няма логика, няма логика…
 

Все едно има логика, когато се вършат нарушения и престъпления. Повече от ясно е, че хората, които са ползвали 21-годишния мъж за пушечно месо са били наясно. Боби или Исус се е качвал на ринга? Бил е Исус, твърдят боксовите началници, но е починал Боби, показва живота. Нямало логика… Напротив, съвсем логично е, когато става дума за далавери, хаос и безконтролност, а именно те царят в страната, естествено и в спорта.

 

Навлизаме във футбола… Ето какво пишат много медии: Звездата на Витоша (Бистрица) Емил Гъргоров за малко не наби съдията Владимир Вълков при гостуването на неговия тим срещу Етър във Велико Търново. Разбирате ли? Звездата, значи най-добрият в отбора се нахвърлил на съдията да го бие. Кой е видял кадрите, наистина трудно ще открие логика в бруталното поведение на Бадема. Половината отбор трябваше да употреби физически умения, за да не пребие рефера на игрището. Ще видите, че Гъргоров ще отнесе сравнително леко назаказание. За подобно нещо другаде той щеше да излети от футбола за дълго време, ако не и завинаги.

 

Волейбол… Нашите паднаха на осминафинал от отбора на Словения. Паднаха като по ноти. Нямаше дух, но имаше хаос и епизодично желание да се противопоставят. Вероятно е било повече плод на техния професионализъм, отколкото на ентусиазъм и желание. Нещо в отбора куца и това не е от вчера. Единият от братята Братоеви нападна треньора Пранди. Пранди отвърна, че играчът е добър състезател, но не е Роналдо и физическата му форма куца. Теодор Салпаров и Виктор Йосифов се оттеглят от националния. Чуха се препоръки най-добрият ни играч Цветан Соколов да мине курс за биене на сервис… В същото време от федерацията се чу само гласът на Любо Ганев, който каза това-онова, но не и за отговорността на ръководството. Отдавна се говори, че федерацията всъщност е еднолична фирма на 76-годишният инж. Данчо Лазаров. Няма логика, но е факт.

 

Това са само част от абсурдите, които се случват отрязък от два-три дни. В тях няма логика, но има дебели сметки. Сметките са за пари. Парадокс е отбори от Околовръстния на София да са в първа лига – вече efbet Лига, но са там. В т.нар. български отбори над 70 на сто от играчите са от екзотични точки на света и всичко това е така, защото някой има полза. За пари става дума, естествено.

 

В българския професионален бокс е същото. Бившият председател на федерацията по професионален бокс д-р Георги Езекиев бе откровен, че във Великобритания наши момчета са пускани, за да ги бият и за това получават жълти стотинки. Англичаните се шегували: „Българите падат преди да ги ударят“… А имаме прекрасни и доказани специалисти и спортисти, които инкасират удари от шмекери и далавераджии.

 

Във волейбола още от скандалите при напускането на Радостин Стойчев и Матей Казийски, а след това на Мартин Стоев и Пламен Константинов е ясно, че нещо в модела "Лазаров" е много сбъркано, но сигурно пак става дума за пари и тайни договорки.

 

Какво да се прави? Има експерти, които знаят отлично какво. Но не е нормално всеки път да са виновни играчите (Гъргоров да, но някой му е внушили, че може да прави каквото си иска). Рибата се вмирисва от главата, гласи народната мъдрост. Това означава от федерациите и спортния министър. Просто е да се знае, сложно е да се промени, защото тук главата на рибата винаги ухае на парфюм... Така е наредено.

 

Владимир Каменов, Асеновград

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 17319 |03.07.2019 Юристи пред Фрог: Цветан Цветанов пробутва свой човек за европейската прокуратура . 5| 8406 |28.06.2019 Кин Стоянов за Фрог: Пеевски не успя да внедри свой човек в БНР . 19| 22596 |05.06.2019 За пореден ден Канал 3 на Пеевски тормози човек от БОЕЦ и болната му съпруга . 12| 16686 |15.04.2019 Юрист: Правото умря, да живее терора!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads