Реклама / Ads
9| 5817 |08.06.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Държава от “В” група

.
Добър ден. Казвам се еди как си. Не е важно. Не съм единствен. Живея в една много красива страна. Казва се България. Аз направих така, че ЦСКА да не получи лиценз и евентуално да отплува към “В” (ве) група.
 

Не е трудно. Моята държава е във "В" групата на държавите. Това се намира някъде след страните от третия свят и тези, които все още не са истински държави, а само племена. Има такива в бразилската джунгла. И в Африка.

Като казах, че аз съм направил това, имам предвид, че се чувствам като съучастник. Като част от тези, които по някакъв начин все още оставят една група от хора да правят каквото си искат в моята страна. Наричам мястото, където живея страна, а не държава. Защото все още, макар и да е банално, обичам страната си, но мразя държавата. И с моето бездействие и с бездействието на стотици хиляди други хора, се получава така, че сега ЦСКА е аут от Шампионската лига.

altomov.jpg Сашо Томов не е най-големият виновник. Виновен е този, който го остави да прави каквото си иска, далече, далече преди да влезе в ЦСКА. Още когато беше вицепремиер. Когато създаваше ГОР, ДАР, ДАРДАНЕЛИТЕ и Евролевицата.

Този, който допусна по такъв начин да се организира развитието на страната ми след 1989 година. Сещате ли се кой допусна това развитие да се случи точно по този начин? Помислете малко...

Ако влезете в полицейско управление и кажете, че са ви набили, вероятно ще ви помогнат. Но ако кажете, че такива като Александър Томов са за разстрел или поне за затвор, ще ви вкарат в ареста до изясняване на последствията.

Инфантилното отношение на народа към политиците е причината сега ЦСКА да върви към "В" група. Платон казва, че "тези, които се мислят за прекалено умни, да се занимават с политика, са обречени да бъдат управлявани от глупаци". В нашият случай от Сашотомовци. Сашотомовците не са точно глупаци. Те са хитреци, тарикати и далавераджии. Бай Ганьовци, които си "разиграват коня", понеже имат възможност.

Сигурен съм, че в УЕФА са изпопадали от смях, след като са получили за два дни, два различни по съдържание факсове. Единият, че ЦСКА  е годен за Шампионска лига, а другият, че не е годен. Не знам кой ги е пускал тези факсове. Но самият факт, че ги има, вече ни поставя във "В" групата на държавите. Където ни е мястото. Няма как да сме в Европейския съюз и така да се отнасяме с европейските институции. По Бай Ганьовски. Ако мине... Всичко ще се оправи все някак...

Е, нема да се оправи.  

Това, че ЦСКА не е в Шампионската лига не е проблем на футбола. Това е национален проблем. Трябва не представители на УЕФА да влязат в Българския футболен съюз, а представители на Евросъюза да влязат в Министерски съвет, в Президентството, във всички държавни институции и да се направи проверка. Ревизия. За да спре безпардонното отношение на държавните бюрократи към тези, които са ни пуснали в къщата си. И не само държавните. Частниците също плачат за проверки и контрол. Те са точно на един рушвет време от държавните и са виновни колкото тях. Може би нормалните европейци вече ни гледат съжалително и клатят глави в потрес.

Може би в момента осъзнават как ние се опитваме да ги клатим в движение, в покой, прави, отзад, отпред и както дойде. Във футболно и всякакво друго отношение.

Просто ние сме КЕН ЛИЙ от всякъде.

Всички казват "няма правосъдие". Ами няма и да има. Не е виновен Сашо Томов. Докато на него и на всички като него им предоставяме тази възможност, те ще го правят. И винаги ще ни обясняват във всички възможни сутрешни, обедни, вечерни и нощни блокове, че са прави, че работят за България и за благото на народа.

Президентът награждава ЦСКА. Наградата я получава Сашо. Да си я сложи във витрината до дивидитата с анимационни филми. Той си живее в "Том и Джери". И ние покрай него. А в Европа живеят реално. Те гледат анимационни филми за забавление, докато ние ги живеем. Това е разликата.

В моята страна нейният президент награждава руски космонавти за заслуги към моята република. Кажете ми, това държава ли е? Това са награди за събития от преди 20 години. В моята страна и тази държава ордени се раздават на килограм. И аз искам орден, ама не съм космонавт. Ще почакам докато ги пуснат на пазара. Или като притурка към някой вестник. Купуваш си вестника и получаваш орден като бонус. Както е тръгнало, президентът може да награди и хан Аспарух за това, че е забил меча си нейде по поляните около Дунава.

В същото време, в немската преса обясняват истината за българския футбол и цялата действителност, ама точно както се говори по телевизията всеки ден. Ако беше Румен Петков все още МВР шеф, сигурно щеше да обяви, че немските журналисти са наркомани, серийни убиици или най-малкото неосъзнати педофили.

Вдигат тока, вдигат парното в моята страна. Премиерът не реагира.

Гонят ЦСКА от Шампионската лига. Премиерът вкарва "българското ФБР" да разследва.

Държавните ръководители не могат да свикат Съвета за национална сигурност по проблеми, които са далеч по-важни за страната, но за ЦСКА сега ще "разследват".

Кажете ми, не съм ли прав като твърдя, че моята държава е от "В" група?

Ако питате Сашо Томов, той ще ви каже, че ако се преведат парите на УЕФА,  ще пуснат ЦСКА в лигата. Защото така е свикнал. Той е част от българския политически елит, участвал в прехода. Така мисли, така разсъждава. Няма как да подходи по друг начин, защото много години наред е действал така. На този малко пари, на онзи повече пари  и всичко минава.

Някой трябва да му обясни, че в Европа това не е възможно.

cskaposter_ku4e2.jpg Някой трябва да обясни на Сергей Станишев, Георги Първанов и останалите дръвници, че не може по този начин. Че така, както червените фенове искат да влачат Сашо Томов по Цариградско, така народът може да пожелае да повлече тия от парламента по магистрала „Хемус" към морето. Заради пенсии, заплати, спрени пари от САПАРД, ФАР, наводнения и много други дивотии.

Лошото е, че такива като Сашо Томов не са малко. Сашотомовци са плъзнали навсякъде. Сашотомовщината е манталитет, начин на мислене, черта на характера, която размазва всичко по пътя си.

Сашотомовците ще ви обяснят, че са прави, че ЦСКА  е велик отбор, че в УЕФА има нормални хора, които ще се смилят, понеже отборът има заслуги. Те ще ви обяснят, че в България всичко е наред, че макар и да са спрени парите от евро фондовете, това просто е от недоглеждане на нечий евробюрократ. Емел Етем ще ви погали с усмивка, че наводненията стават, защото просто е валяло повече от където и да е било другаде по света. Дори в тропическата джунгла по време на ураган било валяло по-малко...

Емел Етем също е Сашотомовка. Тя ще ви разкаже приказка за телефон 112, след чийто край вие ще ръкопляскате и ще се чудите защо го правите.

Защо ли? Защото така сте свикнали. Не мислите, когато някой ви лъже.

И в ЦСКА не са мислили, когато Сашо Томов им е разказал еди коя си серия на "Том и Джери" и ги е омаял с приказки за светлото бъдеще. Не са преценили, че това са сапунени балони, въздушни мехури и дирижабли. Не са се усетили, както мнозина други.

Същото е и със сестрите Белнейски, и с медиците в Либия, и с децата от „Индиго"... Нали и там имаше Сашотомовци.

Моята държава е във "В" група, защото в нейното управление работят Сашотомовци.

И тук не става дума за ЦСКА. ЦСКА  е част от проблема. Става дума за бъдещето на държавата.

Докато я управляват Сашотомовци, така ще е.

Сашотомовщината е футболното ни КЕН ЛИЙ. Да се опитваме да вървим напред с тъпотия, некадърност и Бай Ганьовщина.

Много е възможно следващата година да нямаме лицензирани отбори за професионалната "А" група, а по-следващата като нищо да ни изгонят от Евросъюза заради Сашотомовщина.

Със Сашотомовци в управлението на държавата и КЕН ЛИЙ като национална черта, не ни чака нищо добро. Просто няма начин.

Затова мисля, че държавата, в която съм попаднал по стечение на обстоятелствата, е държава от "В" група. И че не е трудно да излезе оттам. Какво трябва да се направи ли? Сашотомовците да се разкарат от управлението й и от всички държавни и недържавни институции.

Могат да станат космонавти. И президентът да награди и тях.

Не бих се учудил изобщо.

 

Автор: ianchefff

 

 

Вицове, подкрепящи авторовата теза

 

Вече всички знаят, че най-големият левскар се казва Александър Томов.

 

Tози път дъждът изненада София...
Обаждат се на Бойко Борисов:
- Господин Борисов, направо се образуваха езера в София.
- Организирайте се, идвам да ги откривам!

 

 - Как стигнахте до Америка?

- Така, както и вие, и мен шефът ми ме прати с голяма сума до банката.

 

Световните информационни агенции съобщиха днес, че Сърбия е готова да признае независимостта на Косово, но при едно условие - за премиер на новата държава да бъде назначен Александър Томов!

Осведомени източници твърдят, че букмейкърите са започнали да приемат залагания за мача Бистрица-ЦСКА, който ще бъде култов през новия сезон! Честит юбилей!

 

Левскарите точели лиги от кеф - ЦСКА отива в селската лига, а "Левски" в Шампионската...

 

Разговор между приятели:
- Знаеш ли колко скача Стефка Костадинова?
- Не знам, ама това лайно, дето го изсра Томов, не може да го прескочи!

 

Костов към Доган:
- Ти си крадец!
Доган:
- Не аз, а ти си крадец!
Минал покрай тях един дядо и казал:
- Не се карайте, и двамата сте прави!

 

ЦСКА се оказа и шампиона по неиздължени заплати, неплатени трансферни суми и задължения към банки по кредити.

 

Първата работа на Комисията за борбата с корупцията е да изясни как се харчат парите от бюджетния излишък? И защо ние (членовете на Комисията за борбата с корупцията) почти нищо не получихме, а?

 

Полицейската фуражка понякога деформира главата, а по-често - мозъка.

 

Мнозина се чудят как Бойко Борисов се издържа ( една заплата от няма и 2000 лв. стига ли му?). Нима не виждат ? Всеки ден работи по телевизиите, дава интервюта за вестници и радиа.
Има повече екранно време даже от Слави Трифонов...

 

„Огромно благодаря на българския национален отбор по футбол за удоволствието!"
Съюз на Български мазохисти

 

- Обвиняеми, какво може да кажете в своя защита?

- Само едно: бяха ми поверени милиони, а аз присвоих само сто и седемдесет хиляди...

 

- Все пак не приеха всички искания на таксиметровите шофьори.
- Кои искания не им приеха?
- За намаляването на корупцията в ДАИ и официално да отпадне връщането на ресто.

 

Защо Георги Първанов не гостува в предаването на Георги Коритаров?
- За да не си говорят на "колега".

Събрали се в студиото Георги Коритаров, Георги Първанов и Цвятко Цветков. Първата реплика:
- Събрахме се!

 

Осъвременен вариант за България: Из записките на един луд:
" Днес цяла сутрин слушах парламентарен контрол..."

 

 - Защо повечето хора не разбират хумора на Румен Петков?

- Защото повечето хора не пият толкова.

 

 - При нас има традиция да се краде булката.

- А при нас краденето е традиция...

 

Питат Доган:
- Защо ДПС нямаше свой кандидат за президент?
Доган:
- Стига ми да съставям праваителството.

 

Група психолози решили да проверят докъде може да стигне търпението на българина. Събрали хората от един жилищен блок и им казали:
- От утре ви спираме водата. Някакви въпроси?
- Не - отговорили хората и си тръгнали.
На следващия ден ги извикали и им казали, че ще им спрат и тока.
- Въпроси?
- Не.
Така, след като ги лишили от всичко, от което могат, без да се зададе нито един въпрос, психолозите учудени и не разбиращи търпението на хората, решили да предизвикат някаква реакция за последен път. Събрали ги и им казали:
- Утре ще ви избесим всичките. Някакви въпроси?
От тълпата някой плахо вдигнал ръка.
- Я, най-после някакво раздвижване - казали си психолозите.
Eдин човек се надигнал и страхливо попитал:
- А въженцата вие ли ще ни ги дадете или ние да си ги носим?

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10796 |31.05.2008 След бала идва лято на емигрантски изпращания . 48| 8816 |30.05.2008 Писмо до израелския посланик в София . 9| 9340 |21.05.2008 Демокрацията – последна дупка на кавала за управляващи и опозиция . 14| 7917 |19.05.2008 Страната на пожертваните поколения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads