Реклама / Ads
3| 4437 |16.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Държавата се управлява като пирамида

.
В сутрешния блок на БНТ на 17.03.2016 г. г-жа Менда Стоянова с най-голяма компетентност за пореден път повтор, че КТБ е управлявана като пирамида. Видиш ли, за да не бъдат категоризирани като лоши кредити, са давани нови кредити на други фирми, които да служат за източник на погасяване на предните.
 

И още по-авторитенто заяви, че КТБ е била пирамида, която „трябвало да фалира”. Какво значи това? #КОЙ, всъщност, е „ТРЯБВАЛО” да я фалира? Да не е станало грешка и да я е фалирал някой друг? Г-н Цацаров, намесете се! Попитайте г-жа Стоянова кой и кога е ТРЯБВАЛО! Цялото изказване на г-жа Менда Стоянова е в синхрон с всички останали действия и изказвания, целящи заличаването на следите от убийството на банката.

 

В това интервю, обаче, се повдигна още един важен въпрос, свързан с изтеглените 2 милиарда лева държавен заем. В отговора си т-жа Стоянова още по-компетентно разясни целта за тегленето на заема. Изказването й е потресаващо: „ Голяма част от този дълг рефинансира и стари дългове, чиито падежи са сега и следващата година...”.

 

Е, хайде сегаотговорете: след като КТБ е управлявана като пирамида, с посочения вече пример за давани нови кредити, които  да послужат за погасяване на стари такива, как се управлява държавата, щом тегли нови заеми, с които да погасява, пардон „рефинансира“  стари дългове. 

 

Икономистите на най-голямата пирамида РБългария, къде сте?! Значи, за държавата „се налага”, а когато КТБ го прави за клиентите си, е пирамида? Мозъците на хората не са чак толкова промити, че да не могат да сравнят две еднакви „порочни практики”, обявени в рамките на две минути. Съвсем ни взеха за идиоти.

 

Да очакваме ли скоро  и рухването на държавата по сценария „КТБ”, след като се ползат едни и същи „лоши практики”?! Е, г-жо Стоянова, когато стигнете до логичния извод, дали ще го споделите по същия начин и със същия трогателен патос и комсомолски възторг? На какво ли не са готови някои политици за кариерното си развитие.

 

И е обидно за публиката да се позоваваш на кухия доклад на Комисията „Деси” като на Библия, само защото имал много приложения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5691 |15.03.2016 Дъщерята на Туньо: Докато сърцето ми бие... . 26| 8541 |25.02.2016 Проф. Слатински: В държавата ни се плодят фюрерчета с наполеонови комплекси . 7| 6579 |23.02.2016 Адина Саве за Фрог: Политиците се държат като партизани . 3| 4701 |15.12.2015 БСП с предупреждение към управляващите да не работят срещу интересите на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads