Реклама / Ads
11| 8912 |26.08.2010 НАРОДЕН ГЛАС

Давид Леви отговаря

.
Давид Леви Източник: РЗС
Преди няколко дни публикувахме текст, който осведомяваше за промени във в. "Галерия". Получихме отговор от Давид Леви, съдружник във фирмата, издаваща вестника. Публикуваме го без редакторска намеса.
 
През последните няколко месеца с името ми беше нееднократно спекулирано с предположения за връзка между кандидатурата ми, през миналата година, за Европейския парламент и за 41 НС от листите на РЗС, познанството ми с г-н Алексей Петров и съдружието ми във фирмата издател на вестник „Галерия”.

В началото не сметнах за необходимо да реагирам, но през последните няколко дни тези публикации зачестиха в няколко медии и бяха добавени още няколко „конспиративни теории” свързани с мен. За да не допуснем зловредни слухове по отношение на хора които не ги заслужават бих искал да изясня своята позиция по няколко въпроса.
Първо, за връзката ми с политиката: Членувам в ПП РЗС защото най-много се доближава до моите политически възгледи и защото там се запознах с личности, в чиито искрени стремежи за подобряването на живота на хората в България не се съмнявам. Напълно осъзнавах, че и двете ми кандидатури са за неизбираеми места, но участието в този „празник на демокрацията” ми донесе много положителни емоции, даде ми шанс да се запозная с много „качествен човешки материал”, а се надявам да е допринесло с нещо и за успеха на партията на изборите.
Второ, за познанството ми с г-н Петров: Запознаха ни общи приятели от Израел. Нямам и не съм имал бизнес отношения с Алексей Петров. Смятам го за свой приятел и докъто се докаже неговата невинност, в която съм лично убеден, ще ми липсват разговорите и разпалените ни спорове по разнообразни филосфски, исторически и икономически теми.
Предполагаемото осъществяване на контакт между РЗС и Алексей Петров чрез мен е до такава степен абсурдно, че ми е обидно да го коментирам.
За вестник Галерия: Познавам и уважавам Зоя Димитрова от години и съвсем естествено когато тя реши да „затвори страницата от живота си наречена „Галерия” се обърна с предложение към мен да закупя акциите и във фирмата издател.
Сметнах и продължавам да смятам инвестицията си във фирма Кроз АД за разумна и икономически изгодна. Не съм се месил и нямам такова намерение и за в бъдеще в редакционната политика на вестника. Смятам, че главният редактор, г-жа Патрашкова прави и в този момент нещо което малко журналисти могат, а именно в условията на тежка икономическа криза и свиване на пазарния дял на печатните медии в свевтовен мащаб, подбираики правилния микс между сериозна журналистика, задълбочени коментари и по-леко и популярно съдържание да ръководи един успешен и от бизнес и от журналистическа гледна точка вестник. Не се чувствам „пренебрегнат, изолиран или отсвирен „ и със сигурност , на този етап от живота си нямам намерение да участвам в създаването на друг печатен вестник.
Слуховете за нов седмичник под името „Флеш” или „Флаш” ме развеселиха искрено!
Колко често в живота си един обикновен човек чете в медии с „претенции” преиначени и фонетично деформирани откъслеци от случайно изречени от него словосъчетания...
Журналисти от няколко медии се свързаха с мен и с г-н Коритаров за да предложат услугите си, което пък е доста показателно за състоянието на родната преса.
Призовавам анонимния автор на препечатваната вече в няколко сайта статия да опише по-подробно и обосновано, кои точно от моите бизнес партньори и съдружници смята за „съмнителни” и защо, а ако единственото в което са „заподозрени” е страната им на произход, да си каже и това, за да е на ясно поне обществото с що за „маргинален олигофрен” си има работа.

24.08.2010
София Давид Леви
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10566 |21.07.2010 Тайна квартира на ДАНС плаши съседи . 11| 8774 |20.07.2010 Скараш ли се с властта, празно няма да има . 0| 8168 |12.07.2010 Открито писмо на „Кингс Табако” . 12| 10787 |06.07.2010 Химн на Министерство на здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads