Реклама / Ads
6| 6387 |09.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Дела за 200 бона заведоха набедените за „биячи” на АМ „Тракия” срещу журналисти от Нова тв /документи/

.
Исковата молба на Стилян Георгиев срещу Огнян Пенев за 50 бона вече е заведена в СГС
Двамата мъже, набедени пред обществото за биячи на магистрала „Тракия”, са завели три дела в Софийски градски съд срещу журналистката Мария Милкова и оператора Огнян Пенев. Това става ясно от исковите молби на Стилян Георгиев и Румен Мишев, с които Фрог се сдоби. Видно от печатите, документите са входирани в съда на 3 май т. г.
 

Общият иск е за 200 000 лв. В хода на разследването се оказа, че Стилян Георгиев и Румен Мишев не са били изобщо в България по време на инцидента, а на състезание в Сърбия. Въпреки това, след показания на Милкова и Пенев пред полицията, Нова телевизия ги заклейми като биячи, мутри и опасни престъпници, избягали зад границата, за да се укрият от дългата ръка на закона. В крайна сметка много бързо стана ясно, че в това няма нищо вярно и разказът на журналистите за случилото се на магистралата се разминава с  истината.

 

Категорично се доказа, че по време на инцидента Стилян Георгиев и Румен Мишев са били в Сърбия на състезание, където първият спечелил златен медал. Вместо да бъдат посрещнати с овации за победата, спортистите бяха сгащени от барети още на влизане в страната. В продължение на няколко дни арестът им се превърна в новина №1 у нас. След като излезе от ареста Стилян Георгиев се обърна към медиите, за да разкаже за преживения шок. Не скри, че арестът му и унизителните сцени, предавани по телевизията, са коствали много не само на него, но и на близките му. Той е изумен как лесно човек може да бъде осъден от Нова телевизия, преди фактите да бъдат проверени от разследващите органи. В исковите молби подробно е описано как Стилян Георгиев и Румен Мишев са били безпричинно обвинени, унижавани и оклеветени.

 

Другите четирима мъже задържани по случая, бяха пуснати на свобода от Пловдивския апелативен съд преди две седмици срещу 1000 лв. парична гаранция за всеки. Те се сдобиха с обвинения за хулиганство и нарушение на закона за движение по пътищата. Охранителните фирми, които бяха свързани в инцидента, се оказаха напълно редовни. Това установила светкавична проверка на полицията, научи медията ни от източници в МВР.

Ченгетата изискали да се запознаят с цялата документация. Проверени били условията на труд, както и дали се спазват законовите разпоредби. Полицаите били безкомпромисни и се заровили навсякъде. Те, обаче не отрили никакви сериозни нарушения. Фирмите работят по правилата, обясниха от МВР. Припомняме ви, че веднага след случая, шефът на фирма „Омега 69“ Павел Петков излезе с позиция до медиите, в която заклейми агресията на пътя. Той поднесе извиненията си и обеща да накаже всеки, за който се докаже, че е съпричастен към инцидента. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин. За това оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве, допълни той.

Тотални съмнения витаят около обективното разследване на случая. Разпитваните били подложени на опити за манипулация. Служителка на МВР ги карала да се подписват под протоколи за разпити, чието съдържание не отговаряло на дадените от тях показания. Изнервената полицайка дори заплашвала хората, като се заричала да ги вкара в затвора. Потърпевшите вече са сезирали за това компетентните органи. 

 

 

Това е исковата молба на Румен Мишев за 150 000 лв. срещу Мария Милкова и Огнян Пенев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3805 |09.03.2017 Заведоха дело срещу Фандъкова за токсични отпадъци . 0| 4410 |20.07.2016 99 генерали и адмирали се обзаведоха с обвинения в Турция . 2| 4833 |25.02.2016 Шестима данъчни се обзаведоха с обвинения за длъжностни престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads