Реклама / Ads
4| 8303 |27.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Десислава Иванчева: “Свинските медии“ се опитват да ни въвличат в скандалите с ”Артекс”

.
Десислава Иванчева
 В последните няколко дни изданията, известни като ”свинските медии” се опитват да ни въвлекат в скандалите с апартаментите на властта, купувани от фирма ”Артекс”. Това написа в отворено писмо до медиите бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева. Ето какво обясни тя:
 

В последния брой на вестник "Уикенд" в текст със заглавие "И депутати от БСП с топ апартаменти от "Артекс" " с автор Янаки Петров пише, че докато г-жа Иванчева е кмет "Артекс" са се "сдобили с рекордните 6 разрешителни за строеж". Текстът в тази му част продължава с неверни измислици, които нямат нищо общо с реалните факти. Нито строежът срещу детския център "Патиланци" (сега "Боби и Кели"), при който преди дни падна кран върху ул. "Филип Аврамов" е на "Артекс", нито това е строежът, заради който г-жа Иванчева стана кмет, нито е подписвала разрешителното за строеж.

 

Г-жа Иванчева не е подписала нито едно разрешение за строеж на "Артекс", които имат общо 11 сгради в Младост. Това може да се провери в сайта на Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична община. Първият строеж на "Артекс" е разрешен през 2006 г., малко след като г-н Бойко Борисов става кмет на София и назначава за главен архитект Петър Диков. Последният строеж на "Артекс" е разрешен от сегашния главен архитект Здравко Здравков. Предишните са одобрени от кметовете на ГЕРБ в Младост г-жа Авджиева и г-н Дюлгеров.

 

"Артекс" са едни от първите инвеститори, които инициират общи действия на Асоцоацията на строителните предприемачи за забавени преписки от г-жа Иванчева, Сигналът до прокуратурата е подаден от председателя на Асоциацията Георги Шопов, а "Артекс" впоследствие решават да оттеглят сигнала си. Те са свидетели на Специализираната прокуратура по делото в специализирания съд именно в тази им роля. През пролетта на 2017 г. имахме сериозен проблем със строежа на "Артекс" на сграда "Ариа" в Младост 2 до местността "Въртопо", тъй като насип от техния строеж, направен извъм обекта им, спука водопровод на Софийска вода. Това беше единствената ни среща с тези строители. С всички инвеститори и строители сме се отнасяли по един и същ начин - с условието да спазват закона. Молим ви да ни помогнете за разобличаването на тази клевета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11059 |22.03.2019 Иванчева: Фандъкова заблуждава, СОС продава земята в ”Младост” на половин цена . 6| 10887 |09.12.2018 Любка Иванчева: Гешев да отговори защо излъга . 9| 15946 |05.12.2018 Майката на Десислава Иванчева: Ще пуснат дъщеря ми от ареста, но с краката напред . 11| 11852 |25.09.2018 Фрог пита Цачева за условията, при които живеят Десислава Иванчева и Биляна Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads