Реклама / Ads
0| 6274 |21.12.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Джеймс Хюс: В България е лесно да имаш бизнес в сивия сектор и трудно - в белия

.
Проблемът със сивия сектор е, че е толкова лесно да имаш сив бизнес тук и е толкова трудно да имаш чист, бял бизнес. Доста от моите сънародници, които идват в България, попадат на сивия сектор, защото е най-лесно. това заяви британският инвеститор Джеймс Хюс, който живее у нас от 15 години и развива бизнес в няколко държави.
 
Доста от тези англичани, които живеят в Банско, в България, идват, защото е евтино, виждат някаква дупка на пазара и мислят: „О, аз мога да работя в тази дупка“. Няма проверяващи органи, които да проверяват бизнеса, дали е чист или сив и те работят. Има фирми за транспортни услуги, за поддръжка на апартаменти, за даване под наем. Бизнесът не съществува, само е в ефира, обяснява той пред БНР.

Не е трудно да се докаже, че бизнесът е в сивия сектор, категоричен е бизнесменът: Живеем в 21-ви век. Влизаш в интернет, гледаш в booking.com и можеш да намериш 380 хотела в Банско, влизаш в AirBNB и можеш да намериш хиляди апартаменти, които са дадени под наем. Вашите проверяващи органи още работят както едно време при социализма -  регистрираш фирма, проверявам тази фирма. Но, искам да кажа, че в последните две години Община Банско работи силно. Получавам доста оплаквания от британския бизнес в Банско, че почват проверки. Единствената препоръка, която давам, е, че трябва глобите да бъдат високи. Аз искам всички мои сънародници да работят чисто, бизнесът им да бъде бял.

Хюс, който е инвестирал милиони евро в  България, коментира и референдума за Брекзит в родината си с думите: Тези, които гласуваха за Брекзит, искат всички бонуси от Европа без такива разходи и вложения. Според мен, това не е редно. Аз съм европеец. Вярвам в Европейския проект.

Според него въпреки призивите Лондон няма да се опита да остане в ЕС: Малко е сложно за българите да разберат това. Във Великобритания сме демокрация около 800 години. Нашите хора гласуваха да излезем от Европа. Демократична държава сме, служим на тях, ще правим това.

Фундаментален проблем с демокрацията е питането на всички, не само умните. Брекзит е Брекзит! Ние тръгваме от Европа! Край! Точка! Според мен, като международен бизнесмен, аз искам Великобритания, да, ние ще бъдем извън Европа, но да е най-близо до Европа, колкото може. Тази съвместна работа помага на всички.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2527 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове . 19| 6158 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2643 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5105 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads