Реклама / Ads
1| 4950 |25.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Доброволци плетат шалове, шапки и ръкавици за бездомни

.
Благотворителната кампания “Изплети топлина“ в момента е в разгара си и има една цел “да дари топлина на бедни и бездомни хора“, като ги прегърне с топъл шал, шапка, ръкавици и топли чорапи.
 

През зимните месеци бездомните хора получават подслон само през нощта и прекарват целия ден навън, затова за тях съпричастно се грижат доброволците с дарба да плетат.

 

Топлите аксесоари се раздават в кризисните центрове.

 

“Изплети топлина тази година е изключително успешна. Тя продължава да тече и в момента и ние все още получаваме топли шапки, шалове и ръкавици от цялата страна, затова данните които имам не са окончателни“, каза пред БНР Маргарита Соколова, която е един от организаторите.

 

“Но това, което мога да кажа, че в момента сме надхвърлили 2000 топли шапки, шалове и ръкавици и започнахме раздаването в кризисните центрове в страната, в обществените трапезарии и защитените жилища. Смятаме, че ще успеем да достигне до всички кризисни центрове и до всички хора, които имат нужда от тази топлина“, поясни още тя и допълни – “миналата година успяхме да стоплим над 2000 човека. А за цялостното съществуване на кампанията над 8000 хиляди са получили топла прегръдка във вид на шапки, шалове и ръкавици“, каза още тя.

 

“До средата на януари ние ще събираме всичко, което хората са успяли да изплетат и съответно ще раздаваме, а пунктовете ни за приемане на плетива са в град София в кв. Лозенец, бул. Пейо Яворов 22 и бул. Мадрид 7“, обясни Соколова. Разбира се хората, които са от различни региони на страната могат да погледнат във фейсбук страницата на “Изплети топлина. Има списък с регионалните координатори за съответните градове, които също могат да приемат техните плетива.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14184 |23.12.2018 Журналист: Някакви 40% от седлката с Ф-16 са ”комисионни” . 1| 6119 |23.12.2018 Журналистът, фалшифицирал статии за Сирия, събирал дарения за деца по своя сметка . 16| 17578 |23.12.2018 Мая Шингова – представителят на АПИ, която счупи нагломера . 20| 15321 |21.12.2018 Октай пред Фрог: Президентът и Доган говорят на един език, подготвят ни за следващия месия на ДС-мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads