Реклама / Ads
1| 5776 |02.02.2010 НАРОДЕН ГЛАС

Договориха се: световното в Южна Африка все пак ще се играе

.
Късен следобед. Приятно софийско задръстване. Часовникът показва малко преди 6. Идеално! Точно навреме, за да превключа на БНР и да чуя новините.
 
“Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов се договориха държавният глава да наложи вето върху приетите от парламента Закон за отбраната и Закона за митингите, шествията и манифестациите.”

Храаассс!!!! Спирачки. Добре поне, че и онзи зад мен имаше добри гуми, иначе щяхте и за нас да чуете в новините. Зелено, две коли минаха, аз оставам. “Бойко Борисов обяви мораториум върху нападките срещу властите“. Този път онзи отзад не беше изненадан, а и аз вече бях сигурен в гумите му. Нашата професия е да съобщаваме на публиката какво е станало. Много често това, което казват черните костюми с власт, също минава в графата “какво е станало”.

Нашата професия изисква обективност. Зависи кой как я разбира. Според някои колеги, обективност е следното: когато Х каже, че Земята е кръгла, ти веднага да намериш У, който да каже, че Земята е плоска. Според мен пък обективност е нещо друго: ако Х каже, че навън грее слънце, а в същото време навън вали, ти задължително да съобщиш на публиката и двата факта. Дребна разлика.

Не могат президент и премиер да се договорят за вето. Това е глупост. Президентът има право да налага вето върху закони, приети от парламентарното мнозинство, което пък е избрало министър-председателя. В случая министър-председателят си е избрал мнозинството. Ако Бойко Борисов не харесваше закона, щеше да заповяда на своите депутати да не го гласуват. Днес просто имаме някаква сделка зад гърба на обществото. Медиите се отнасят и към президента, и към премиера като към свещени крави. Те са непогрешими, когато съгрешат дори. Не може единият да попадне в ситуация, в която дава заден. Не може!!! Затова се договарят президентът да наложи вето.

Очаквам след месец-два да се договорят за повишаване на температурите, а през юни няма как да не се договорят в Южна Африка да се проведе световно първенство по футбол.

П.П. щях да забравя за мораториума. Всъщност, нямам какво да добавя - всичко е ясно.

Иван Бедров

ivanbedrov.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 13403 |12.01.2010 Да въведем серийни номера на кухненските ножове . 16| 11525 |08.01.2010 Тайната вечеря на Първанов и Маргините в Гоцеманската градина . 6| 6988 |06.01.2010 Цецке, не яж това кюфте . 5| 5866 |04.01.2010 Годишнина от кризата със спирането на руския газ- никой не потърси виновните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads