Реклама / Ads
17| 6013 |27.08.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Дончева: Съдебната реформа е пунт и пластика

.
Татяна Дончева
Кметът трябва да е стопанин на града, той трябва да има нова роля, заяви по БТВ Татяна Дончева от Движение 21. Ние така бяхме занижили критериите за кметовете, че една градинка и няколко тротоара бяха достатъчни за одобрение допреди няколко години, каза тя.
 
От прокуратурата много се бавят, коментира тя по повод обвиненията към редица кметове. 30 000 дка общинска земя става частна собственост, хората питат кметът подставено лице ли е в сделката, а реакция няма, няколко месеца се прави секретна проверка, коментира Дончева по повод реакцията на прокуратурата за разследване на БТВ. Защо всяко нещо трябва да се засекретява, да не би ИДИЛ да е придобил тези декари, попита тя. Цацаров е крайъгълен камък, той е предпоставка, която не подлежи на премоделиране, той е гарант, че "нашите" интереси ще са неприкосновени, каза Дончева.

Какво внасят през септември, попита тя. И отговори - същия законопроект, подкрастен. Съдебната реформа не им трябва, в един момент тя може да засегне тях, смята Дончева. РБ имат право да кажат, че имат програма максимум и програма минимум. Лостовете на Цацаров става инструмент за рекет по присъди, добави тя. Нали Цацаров беше избор на Борисов формално, припомни тя. Те си го извадиха, подкрепиха, наложиха. Съдебната реформа е пунт и пластика, обобщи тя.

Лобито Пеевски-Цацаров има достатъчно гласове в КС, каза Дончева. Когато определена група хора реши да злоупотребява с контрола си върху определени институции, на принципа на махалото нещата се връщат в изходна точка. Политиката изисква усет къде са границите, които не са нарисувани. Ако лицата, за които говоря, не ги усещат, ще престъпят границата, както стана с назначението на Пеевски като шеф на ДАНС.

На ключови места ГЕРБ и ДПС ще играят заедно на местните избори, където ДПС са някакъв фактор за краен резултат. И така ще се види дали някой утвърждава ДПС във властта, каза Дончева.

Случката КОЙ е ясно и затова на тези местни избори, вместо да финансираме медиите на Пеевски, трябва да минем към неутралните сайтове и срещите с избирателите, а Пеевски да си гори тиражите, препоръча Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7054 |01.08.2015 Т. Дончева: ГЕРБ и РБ показаха жълт картон на Плевнелиев . 1| 6094 |28.07.2015 Пенсионерка за реформата: Хем рева, хем псувам . 0| 4586 |19.07.2015 Реформаторите няма да подкрепят подуправителите на БНБ . 0| 5569 |03.07.2015 Омбудсманът Пенчев подкрепя Христо Иванов и съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads