Реклама / Ads
0| 5467 |29.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Двуликият Борисов забрави (временно) за отмяната на санкциите, иска в Шенген и Еврозоната

.
Бойко Борисов обърна палачинката на неформалната среща на върха на лидерите от ЕС в Естония. Вместо да иска отмяна на санкциите срещу руските олигарси, той се моли на всички, които срещне, да ни пуснат в чакалнята на Еврозоната и да ни приемат в Шенген.
 
От обилния информационен поток от тази среща става ясно ,че нашият премиер пак е извадил торбата с розовите си сънища и напоително е убеждавал събеседниците си, че България се развива прекрасно ,че у нас всичко цъфти и аха-аха да върже, икономиката има ръст, същото казал и за инвестициите (!) и строителството.

Независимо дали се среща със своя приятел Юнкер, с Доналд Туск или с колегата си от Холандия  Марк Рюте, Борисов никъде не е обелил и дума за искането си да бъдат отменени санкциите срещу руските олигарси, приближени до Кремъл и техните фирми, банки и компании. Дали пък не се е уплашил от думите на Туск:" Аз ще бъда зад теб при влизането на България в чакалнята на еврозоната". След като в България зад него плътно е Пеевски, в Европа това да бъде повторено от Туск е малко страшничко.

Вероятно затова Борисов е използвал разтегливия израз " градивни компромиси" по темите, важни и определящи за Европейския съюз. Да се чуди човек къде е храбростта на генерала и лидер на ГЕРБ, който пое присърце тезата "санкциите срещу Русия трябва да паднат".

Основните въпроси, поставени от "преуспелия международен политик" Борисов са били главно свързани с европейската перспектива на Западните Балкани-безопасна и много разтеглива тема, по която в Брюксел имат определено мнение, а нашият премиер просто кръжи около него.

Сега можем да очакваме той отново да обърне палачинката и като се върне в София да направи задължитения реверанс на руския президент Владимир Путин. Пак да обяви ,че е против санкциите и ще иска от ЕС да ги отмени, да похвали руската политика и да поласкае представителите на руското лоби в политическите среди у нас. И така-до следващата среща на ЕС, когато Шенген и Еврозоната пак ще са дъвката в устата му.

Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5652 |28.09.2017 Сърбия се обръща към Европа, Борисов май остава единствено верен на Путин на Балканите . 9| 9390 |27.09.2017 Люба Кулезич: След КТБ, няма сила, която да наруши спойката между Борисов и модела КОЙ . 3| 6182 |21.09.2017 Н. Марков: Системата за сигурност е компрометирана, самият Борисов не й вярва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads