Реклама / Ads
8| 9462 |07.08.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Едва ли Борисов и министрите му са декларирали всички имоти и пари?!

.
Велизар Енчев
Сметната палата обяви новите милионери сред властта. Да ги ожалиш! Най-вече да жалиш премиера, който излезе по-беден от всичките си министри. Как така вицетата Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са по-имуществени от боса си?
 

На какво отгоре военният министър, без един ден трудов стаж извън централата на ВМРО и Народното събрание, изведнъж се е сдобил с апартамент-палат за половин милион?

 

Къде са се изпарили милионите на Симеонов, декларирани през 2013-а, та сега е със скромна шестцифрена банкова сметка?

 

И как Захариева се оказа крупен собственик на земя в Гърция, която я прави зависима в действията й като външен министър? Затова най-сериозно се питам:

 

Заради гръцкия парцел на министърката ли дипломацията ни така възторжено подкрепи гръцко-македонския договор за името “Северна Македония”?

 

И докато си задавам наивни въпроси и изобщо не очаквам отговори, нека припомня какво се случи в Народното събрание през 2016-а:

 

При обсъждането на антикорупционния закон на Меглена Кунева, когато в залата бяха почти всички депутати, направих радикално предложение от парламентарната трибуна, посрещнато с гузно мълчание.

 

Припомняйки еретичната истина, че за да скрият милионите си, богати големци прехвърлят пари и имущество на пълнолетните си деца, предложих и пълнолетните деца на проверяваните лица да попълват декларации.

 

Единствено вицепремиерът Меглена Кунева реагира и ми отговори, че идеята не е лоша, но и в момента се правят проверки на пълнолетните деца на висши длъжностни лица, ако обаче постъпят сигнали до институциите.

 

Но ако по законодателството от 2016-а сигналите можеха да бъдат анонимни, след направените законодателни промени анонимните сигнали за пране на пари вече не подлежат на проверка. Дори подател на сигнал с името си сега може да бъде съден за набеждаване от засегнатото лице.

 

Затова нека не се заблуждаваме: Едва ли премиерът и министрите му са декларирали всичките си имоти и пари тук и в чужбина.

 

Докато на проверка не подлежат пълнолетните деца на големците, никога няма да узнаем кой и колко е забогатял от властта.

Велизар Енчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 22754 |30.07.2018 Майките към Борисов: Намалете разходите по охрана на Доган и Пеевски . 30| 19724 |25.07.2018 Октай пред Фрог: Сидеров атакува Борисов, посредничи на задкулисието за нов политически проект . 15| 47125 |02.07.2018 Петър Добрев: Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути Борисов . 6| 12152 |29.06.2018 Ваня Рибчева пред Фрог: Волен тичал при Борисов да се моли за шефа на СОБТ Георги Гайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads