Реклама / Ads
7| 6031 |07.08.2013 НАРОДЕН ГЛАС

И "Екогласност" иска импийчмънт на Плевнелиев

.
Президентът Росен Плевнелиев и ръководството на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са съучастници в прикриването на екологични нарушения, обявиха от политически клуб "Екогласност" още през април. Още тогава председателят на клуба Емил Георгиев се обяви за импийчмънт на Плевнелиев.Четири месеца по-късно, Георгиев обяви в ефира на на ТV7, че започват подписка за свалянето на
 

"Напълно сме убедени, че тази светла личност трябва да подаде оставка. Първо - той се очерта като най-голямата опасност за околната среда. Още при съставянето на служебното правителство изразихме притеснението си от назначението на Юлиян Попов, изключително приближен на Прокопиев, за министър на околната среда. В тази връзка декларирахме, че ако президентът не потърси отговорност от МОСВ за огромните нарушения там, ще поискаме неговото отстраняване", заяви Емил Георгиев.

Веднага след това срещу "Екогласност" започнала атака от кръга "Капитал".

"Докато изяснявахме защо ни атакуваха от кръга "Капитал" се натъкнахме на много шокираща информация, която доказва връзката между Прокопиев, президента и ексминистър Шулева", допълни Георгиев.

"Благодарение на информацията, дадена от Емил Георгиев, че Десислава Недкова е бивш служител на Иво Прокопиев, която управлява много от дружествата, свързани с офшорни фирми, ние установихме връзката на двете офшорки "Столбърг" и "Уиклеф" с Прокопиев и Плевнелиев.

Първо Плевнелиев е партньор с тях, но после, през 2010 г., започват да се управляват от Десислава Недкова. През януари тази година, двете компании заедно влизат на Българска фондова борса и получават на занижена цена акциите на "Каолин" от фонд "Доверие".

Вместо "Доверие" да излезе същия ден, след няколко часа и да продаде на бъдещия собственик на "Каолин" "Кварц-верке" въпросните 3,5 млн. акции и да спечели 5 млн. лева и нагоре за своите акционери и осигурени, това правят двете офшорки "Столбърг" и "Уиклеф" и парите заминават в Кипър", заяви и разследващият журналист на ТV7 Моника Гаджанова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7386 |30.06.2013 Подписка срещу Сидеров набира скорост . 1| 6357 |05.06.2013 Българското кино си иска отрязаните 4,5 млн . 10| 6821 |28.05.2013 25 хил. не искат да пушат в заведения . 5| 6364 |30.11.2012 Ученици към Плевнелиев: не искаме да зубрим!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads