Реклама / Ads
2| 6309 |12.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ексдепутат от НДСВ присвои имот за 15 000 млн. лв. с фалшиви подписи

.
Бившият депутат от НДСВ Никола Богданов Николов заграби имот за 15 000 млн. лв. с фалшиви подписи. Това разказаха пред Люба Кулезич потърпевшите.
 

 „Жертвите са майка ми и баба ми. Става въпрос за Бистрица. Той, с фалшиви подписи, на протоколи от общо събрание, успя да прехвърли имотите на свое име и на свързани фирми. Имотът е 8,5 дка с две производствени сгради за хранителни добавки и склад“, разказа Игликина.

 

„Както за съжаление в последно време се утвърди в обществото да се смята, че поредицата измами не могат да се извършват без нотариус, частен съдебен изпълнител и адвокат. Имаме нотариус, адвокат и г-н Николов“, обясни схемата адвокат Беров.

 

Той обясни, че първоначално Николов е заблудил двете жени, които са инвалиди – че след като бъде направено акционерно дружество с тях и в него се вкарат имотите им, които са за над 15 милиона лева на пазарна стойност, те ще осигуряват средства. Това е голямата заблуда, поясни юристът.

 

„Законът изисква управителният орган да вземе решение да се разпореди с тези имоти, които вече са били заложени в акционерното дружество“, обясни адвокат Беров и разказа детайли около схемата за имотната измама.

„Тези имоти са целият живот на майка ми“, сподели Игликина и показа документи с фалшифицираните подписи на майка й и баба й. След сигнал до СГП е започнала предварителна проверка, икономическа полиция е разследвала случая и е изпратила документите по случая до държавното обвинение.

 

„Учудващо защо СГП не образува дело за документна измама в особено големи размери, а образува досъдебно производство да се установи кой е съставил документите в невярно съдържание. Пределно ясно е, че ги е използвал г-н Николов, но не разбирам защо прокуратурата това не го вижда“, обясни адвокатът.

 

„Сега ще сезирам главния прокурор за конкретния случай, тъй като не мога да допусна, че това е извършено от незнание. Имам съмнения, че г-н Николов е използвал други средства, за да се получи този резултат. Имам съмнения, че става въпрос за голяма корупция“, подчерта адвокат Николай Беров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3605 |13.02.2017 Обвиниха бившия кмет на Девня, присвоил гориво за над 78 000 лв. . 0| 4709 |09.01.2017 ЧСИ присвои 256 907 лв. от сметка на длъжник . 1| 4394 |22.12.2016 Дадоха на съд частен съдебен изпълнител, присвоил над 700 000 лв от длъжници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads