Реклама / Ads
7| 8191 |01.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Експерт за Фрог: Семов и родната шуробаджанащина затлачват и съда на ЕС

.
Съдът на ЕС в Люксембург
Заради проваления избор на Атанас Семов за нов Генерален адвокат и отказа на "Съвета на мъдреците" да го изслуша. ще се затрудни сериозно разпределението на делата на съдиите докладчици и генералните адвокати и общо работата на съда на ЕС в Люксембург. Така родната шуробаджанащина затлачва и работата на Съда на ЕС!
 
Председателят на Европейския съд Василиус Скурис от Гърция, още година и половина преди датата на подновяването на 7 октомври  2015 г. на мандатите на генералните адвокати в Съда на ЕС, предупреди държавите-членки, че ако достатъчен брой съдии или генерални адвокати не присъстват в рамките на необходимия кворум и при обявяването на решението по приключило дело в Съда на ЕС - ще се наложи делото да започне отново, обясни експертът.

Припомняме, че на 7 октомври с тържествена церемония ще бъдат назначени нови трима генерални адвокати в Съда на ЕС в Люксембург. За съжаление, столът на България ще остане празен, тъй като Комитетът по чл. 255 от Договора за функциониране на ЕС отказа изслушването на българския представител Атанас Семов. Одобрени са кандидатите на Чехия и Дания, които по ротация ще заемат местата си като Генерални адвокати в Съда на ЕС.

В официално писмо до Министерство на правосъдието и до МВнР  Комитетът по чл. 255 иска  писмени обяснения от нашата страна - защо България е излъчила кандидат с толкова негативни послания около себе си за поста Генерален адвокат. Писмените обяснения на МП и МВнР следва да бъдат изпратени до 5 октомври. Което де факто показва, че българската кандидатура за поста Генерален адвокат на ЕС е бламирана. Така България се оказва единствената държава в ЕС, която се проваля в избора си за Генерален адвокат. Позиция и шанс, които могат да ни бъдат предоставени отново след 30 години!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5863 |28.09.2015 Д-р Найденов за Фрог: Европа на Меркел-ханъм ритуално се самоубива . 4| 6413 |24.09.2015 П. Иванов пред Фрог: Цветарски, много си противоречите в НСИ! . 37| 6313 |18.09.2015 М. Ташева пред Фрог: Като сбърчи носле, малкият Волен е същия като баща си . 1| 5579 |16.09.2015 Канзуров за Фрог: Бежанците са драма и за себе си, и за Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads