Реклама / Ads
18| 8878 |21.04.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Елена Гунчева: Защо не може да има правосъдие в мутромонархия?

.
Елена Гунчева
Днес отново ГМР доказа, че България отдавна не е парламентарна република. Извънредното положение само затвърди това, което хората с КИ над 80 вече знаят – България е МУТРОМОНАРХИЯ, управлявана от кукловоди и верните им мафиоти, обслужвани от дребни и крадливи престъпници и пачаври. Тъжната истина за Родината ни, българи!
 

Правото е моята професионална любов. Не заради парите, контактите и авторитета, а заради справедливостта и адреналина в съдебната зала. За възможността да се бориш за правдата. И пред очите ми особено последните десет години правото ежедневно е изнасилвано от законодатели, управляващи и съдебна система. До степен сега да прилича на проститутка от околовръстното, готова да се продаде на всеки, който си плати.

 

Правото не е като врата в полето, през която минават само бедните и простите. Правото стана СТОКА. Която е в ръцете на тези, които имат властта и парите. Докато бедните и простосмъртни българи ежедневно се убеждават, че за кокошка няма прошка, за милиони няма закони.


А правото е крехко. И изисква всички по веригата професионално и обективно да изпълняват задълженията си. Защото иначе провалът е пълен.

 

И не е виновен само съда! Провалът на съдебната система да раздаде справедливост и правосъдие започва още от първия полицай, отишъл на местопрестъплението и небрежно или умишлено не събере доказателствата или още по-лошо- ги замърси или унищожи. Продължава с неадекватни въпроси от прокуратурата, от намирането на удобни свидетели и затваряне на устите на неудобните. И от умишлената идиотия на свидетелите, които не искат да ги набъркват в мръсотията.

 

За богатите СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРАВОСЪДИЕ НЯМА. И много правилно ГМР няколко пъти спомена, че Бог ще го съди. Защото в България на никой друг не му стиска и няма парите и властта да го направи. Защото независими власти няма в територията на мутромонархията. Но Божиите мелници мелят бавно, но пък го докарват много ситно. Но това не помага. Не помага на почернените родители, майки и бащи, загубили децата си заради поредното богаташко синче или пиян политик, или пък заради поредните недосегаеми, пребили някого за пет лева. Не помага на децата, които ще отраснат без майки или бащи. Не помага на обществото, което се разпада поради липсата на ценностна система и пълния нихилизъм.

 

Правосъдието в България стана грозно. Нагласено и купено. Местан уби бебе. Но той е невинен, обвиниха бащата, че е убил собственото си дете в катастрофата. Джамбазки кара пил, но се разкая и му се размина. Колко още много случаи. Политици, келешчетата им и новобогаташчета, за които важи само законът на парите и влиянието. И които презират простолюдието. И които правосъдието обслужва, а не им го дава.

 

Вчера бяхме възмутени и потресени. Днес започнаха да замазват следите. Докато се окаже, че жертвата е виновна. Или обстоятелствата. А ние....ние забравяме. Забравяме жертвите. Кланяме се на палачите. И псуваме вселената....

 

А МАМИНИЯТ КЕЛЕШ Е НЕВИНЕН. Синче на важна богата бизнес-дама, синче на депутат и сатанистка – щерка на прокурор. Правосъдие? Не ме разсмивайте....

 

Елена Гунчева, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 30450 |20.04.2020 Елена Гунчева: Отглеждане на келеши . 13| 9780 |16.03.2020 Даниел Вълчев: Защо не се пита колко обдишващи апарати има? . 17| 9027 |06.03.2020 Елена Гунчева: Неадекватна държава - всеки се бори за личните си проблеми . 2| 7716 |27.02.2020 Журналист: Премиерът нещо не съди ”Ел Периодико“. Защо така?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads