Реклама / Ads
16| 15685 |03.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Йончева извади нови два документа, които потвърждават разговора „Ало, Банов съм“

.
Не съм се засегнала от културата на министъра. За него зная, че е добър режисьор. Но когато такъв човек попадне в администрацията на ГЕРБ, виждате в какъв човек се превръща. Щеше ли прокуратурата веднага да се сезира, ако това, което изнесохме, не беше истина. Това каза Елена Йончева по БТВ.
 

В продължение на 18 минути той обяснява как да не плащат 700 000 лв., така че да се заличи плащането. На пръв поглед тази афера изглежда малка. Но това е схемата, по която функционира цялата държава. Предоставили сме запис. След това ние предоставихме документи. Два документа доказват, че това, което се е говорило в кабинета на Банов, е истина. Това не са отделни фрази, а зял разговор как да бъде измамена държавата. Нямам съмнение, че това е автентичен запис. Този запис е направен от човек, присъствал на този разговор. Ние имаме защитен свидетел. Това е свещено право да не го разкриваш този свидетел. Той ще даде пред специалните органи.

 

Няма да издам свидетеля. Прави се опит да се обсъжда личността на свидетеля. Няма значение неговите морални качества. Въпросът е дали информацията е истина. Да, истина е.  Ние разполагаме с документи. В записа чуваме как Банов трябва да се намери период от 33 дни за спиране на строителството. Ето го и документалното доказателство. Има становище на Агенцията за обществени поръчки  от края на 2015 година. Там се говори, че там има акт 10. След една година има доклад на АДФИ от 9. 11. 2016 година. На стр. 38 виждаме, че актовете за периода не са 2, а 5 Т. е дописани са 3 акта, както настоява Банов. През 2015 година са дописани три акт 10, описани в доклада на АДФИ. Затова събирам дните от тези три акта. Това, което говорят Банов и  Рашидов, че е започнал съдебен процес срещу фирмата, става дума за съвсем друг период. Инициатор за съдебния процес е АДФИ. Така, че техните аргументи са абсурдни.  Няма съмнение, че става дума за фалшифициране на документи.  МК съди фирмата за нещо съвършено различно.  А ние говорим за подправяне на документи, свързано с друго закъснение.

 

Аферата изглежда като поредната корупция. Това е начинът, по който се управлява държавата. Това е продължение на аферата „Ало, Ваньо“. Един човек, свързан с тази структура, става част от аферата. Проблемът у нас е огромният грабеж. Зелените говорят за 11 млрд. евро грабеж.  Предоставих материалите на прокуратурата. Утре ги внасяме в ОЛАФ и спецпрокуратурата. На-големят удар на ГЕРБ е в сферата на културата. Не са водени разговори за участието ми в евролистата. Амбицията ми е да завърша битките тук. Сергей Станишев е достоен за водач на евролистата. С него се чуваме по няколко пъти в годината и говорим основно за децата.

 

Представителят на „Пътища и мостове“, част от консорциума „Антична Сердика“ Росен Колелиев, построил „Ларгото, каза: Нито съм нареждал, нито колегата ме е уведомявал за подобен разговор с Боил Банов. Ние нямаме интерес за подобен род действия. Договорите на 8 април, като от 5 май започва да тече срока. Обектът е уникален. 40 дни след започването на строителството, пиша едно писмо до министерство на културата, в което казвам, че няма авторски надзор на проекта. Ние имаме три-четири основания за удължаване на договора. На нас не ни е необходима индулгенция за избягване на неустойки.

 

Чувствам се така, както тя е обвинена за офшорката на КТБ. Това е уникален обект, в който колегите вложиха душа и сърце. Закъснението не се дължи на техни грешки и пропуски. Трябваше да се смени купола над „Ларгото“. Това е уникална практика. Стъклата са огънати в сферична и цилиндрична форма. Сложете 340 стъкла и метеорологичните условия при 15 градуса студ. Имаме основания да удължим срока на договора. Не искам да вземам отношение, но мога да застана твърдо зад строителите, те направиха чудеса. Грешките са направени, защото парите трябваше да се усвоят до края на 2015 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13737 |31.01.2019 Бонев: Елена Йончева бе похарчена, казвам го с огромно съжаление . 9| 13417 |24.01.2019 Журналистът Кармелита Тонева: Не удрят Йончева, скопяват цялата гилдия . 22| 18629 |23.01.2019 Владо Береану за Фрог: Елена Йончева е опасна за олигархично-политическата система . 1| 6163 |23.01.2019 Вени Марковски: Да разследват журналист като Йончева е падение на Цацаратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads