Реклама / Ads
0| 9384 |31.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Енчев за Фрог: 4 г. Босия се би срещу корупцията в ДАИ, не го отразиха!

.
Велизар Енчев
Пророците никой не ги уважава, заяви за Фрогнюз независимият депутат Велизар Енчев в коментар на акцията срещу ДАИ и задържането на лица, участвали в корупционни схеми с шофьорски книжки. Имам предвид Кольо Босия, който пръв започна тази битка за истината в ДАИ и МТ още отпреди 5 години. Той пръв сезира ЕК и получи отговор от нея, в който се признава основателността на неговите твърдения за такава корупция.
 
Той започна доматената атака срещу НС тъкмо заради корупцията в ДАИ. И когато първия път го арестуваха и отидох в VІ Районно, да го видя в какво състояние е, защото е тежък диабетик с високо кръвно налягане, с огромно учудване установих, че в НС няма никакво разбиране по този въпрос. Самата Цецка Цачева беше против, аз дори имах личен конфликт с нея, защото тя отказа да ми разреши организирането на трибунка заради Кольо Босия, защото той обиждал парламента със своята доматена атака. Тогава в личен разговор с нея опитах да й обясня, че протестът на Кольо Босия не е срещу депутатите, не е срещу институцията НС, а е срещу корупцията в ДАИ, която е генератор на издаването на фалшиви шофьорски книжки. Цачева обаче отказа да му направя трибунка в кулоарите на НС, след което пък той продължи доматената атака.

Имаше три дела срещу него. И в трите той беше оправдан, но в четвърто намериха една съдийка, която отсъди, че бил виновен за поругаване на символите на държавността в лицето на българския парламент.

Казвам всичко това, защото винаги трябва да помним историята и предисторията, добави Енчев. Преди година в отговор на въпрос от парламентарната трибуна, а въпросът беше подготвен от Кольо Босия, беше заявено, че се взимат необходимите мерки и казаното от Босия не отговаря на истината. Сега, година по-късно, единственият, който се опълчи срещу системата победи, оказа се прав, но тази победа можеше да е факт и много, много по-рано.

Сега разбирам, че ще се анулират изпити, ще се отнемат незаконно дадени книжки, шефът на ДАИ е в ареста... Защо чак сега, 4 години по-късно, след началото на протеста. И колко хора загинаха заради шофьори с фалшиви книжки, попита депутатът. Какви корупционни схеми са били разигравани през тези години, когато органите отказваха да се намесят. Цялата тази афера всъщност е започнала при първото правителство на ГЕРБ, посочи той.

Пипалата може да отиват и по-високо, не бих го изключил, каза Енчев. Но най-страшното е, че загиват хора заради шофьори с фалшиви книжки. Независимо че се намери един "луд, който се осмели да протестира", по думите на Вазов, защото Кольо Босия наистина като луд се бореше, вързан с белезници за пейката, заключи депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6773 |30.03.2016 Д-р Колев за Фрог: Няма диалог между лекари и НЗОК, има наредби и хаос . 0| 7455 |29.03.2016 Само във Фрог: Сестрата на убитата Мирослава от Перник роди момиченце . 58| 10623 |08.03.2016 Само във Фрог: Румен Петков, Вальо Златев и царя водят Неофит в Москва . 34| 11640 |07.03.2016 Парамов пред Фрог: Надминахме Остап Бендер с избора на фирма „Аликс Партнърс”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads