Реклама / Ads
21| 15316 |28.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Филип Станев пред Фрог: Очаквам бате Бойко да ми забрани и кокошите трътки

.
Филип Станев
В моя личен хранителен режим залагам и дори наблягам на исконните бахур, пача и кокоши трътки. Все високо холестеролни „бомби“. Но не губя надежда, а с диетологичен трепет очаквам бате Бойко да ми ги забрани и тях. Това каза пред Фрог нюз сценаристът от „Шоуто на Слави“ Филип Станев. Ето какаво още сподели той:
 

- ГЕРБ и РБ поискаха оставката на целия ВСС. Вие на кого бихте поискали оставката?

 

- Политически партии от управляващото мнозинство, каквито са ГЕРБ и РБ, искат оставката на независим орган като ВСС. Този факт е грубо погазване на един от основните принципи на демокрацията – принципът за разделение на властите. Искането на тази оставка е пряко вмешателство на изпълнителната власт в дейността на съдебната система. Освен това от далеч смърди на евтин популизъм и правене на „мили очи“ пред ЕС, заради мониторинговия доклад в областите правосъдие и вътрешен ред. Видите ли, ние сме много демократични и се борим с „мръсотията“ във ВСС. „Мръсотия“, в която самите ние - в лицето на нашия лидер Бойко Борисов, участваме. Но може би от ГЕРБ и РБ помнят, колкото помнят патките на двора и бързо са забравили за „SMS гейта“ и за нахлуването на Борисов на заседанието на ВСС. Все пак тези „чутовни  събития“ бяха само преди броени дни. А лично аз бих поискал оставката на целия политико-олигархически модел, който управлява България. И иницираният от „Шоуто на Слави“ референдум е един прекрасен начин това да се случи. 

 

- Защо скандалите в страната се превърнаха в шоу за хората-идват и си отиват без какъвто и да е резултат?

 

- Не съм съвсем убеден, че скандалите в страната са „шоу за хората“. Хората живеят бедно. А някои хора са направо жертви на мизерията. Хората не получават справедливост. А някои хора са направо жертви на несправедливостта в държавата. Хората не виждат възмездие за престъпниците – мутри, политици, олигарси, криминални типове. А някои хора вече не са сред живите и са буквални, физически жертви, заради тази престъпностт. И на този изумителен фон хората всеки ден гледат, слушат и четат в медиите за „опрасквания“, „каки“, „настъпени руски мини“ и всякакви други простотии. Това, ако е „шоу“, значи е много извратено шоу и за участниците в „шоуто“ и за неговите зрители. А скандалите идват и си отиват без резултат, защото голяма част от главните действащи лица в тях са като в онзи велик филм на Брайън Де Палма - „Недосегаемите“. Но то при мафията е така...

 

- Последната седмица политиците кръстосаха шпаги заради скандала с ваксините от Турция. Вие разбрахте ли какъв всъщност е проблема? Усещате ли реформата в здравеопазването, за която здравният министър Петър Москов ни говори толкова?

 

- Не знам дали са кръстосали шпаги или спринцовки, но определено за пореден път кръстосаха онези си неща, които в единия си край имат простата. Лекарите ще ме разберат. Иначе така наречената „реформа в здравеопазването“ все някога ще постигне крайната си цел – всички пациенти да починат. Но преди това задължително да си платят. И тогава няма да има какво да се лекува. И здравето на нацията ще процъфти. Абе, както казва народът: „Пази Боже да не се разболееш!“. Макар, че не съм убеден, че Дядо Боже е точно доктор...

 

-  Какво очаквате, че ще пише в мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на страната в областта на правосъдието и вътрешния ред?

 

-  Докладът вече е факт. Острите критики от Брюксел за съдебната система са логични и очаквани. Лично аз дори за миг не съм си помислил, че в него ще има хвалебствени дитирамби и възклицания: „Евала ви на правосъдието!“ и „Машала ви на вътрешния ред!“. И със сигурност в този мониторингов доклад думата „напредък“ е напълно излишна.

 

- Ако трябва в няколко изречения и вие да напишете доклад за България, как би звучал?

 

- Изречението може би ще е: „Охоооо, кофти работа, много кофти!“ но ми се струва, че в ЕК са дипломати по душа и по длъжност. И се изразяват далеч по-възвишено. И по европейски - партньорско.

 

- Защо се подписахте за провеждане на референдум?

 

- Защото това изглежда е единствения демократичен начин за промяна на една вредна, кастрирана и въпреки кастрацията самовъзпроизвеждаща се, уродлива, полическа система. Лично за мен Референдумът, пряката демокрация, е средството за разсичане на „Гордиевия възел от корумпирани свински черва“, в който са се преплели и паразитират нашите мили родни политици.

 

- Хората се подписват, но се съмняват, че гласът им ще бъде чут от политиците. Какво бихте им казали?

 

- Оставете ги политиците. Сами чуйте вашия глас. Той е по-силен от тях. Той е гласът на народа. Vox populi vox Dei

 

-  Как върви събирането на подписи? Преди седмица съобщихте, че са необходими още около 80- 100 000 подписа.

 

-  Казано е: „Капка по капка вир...“ Необходимо е активността на гражданите в подписката да бъде голяма до последно. Нали никой няма съмнение, че ще се опитат да ни прецакат. Както винаги са прецаквали собствения си народ в най-новата ни „демократична“ история. А колкото сме повече, колкото са повече подписите от изискваните от закона 400 хиляди подписа, толкова по-трудно ще им бъде да ни попречат. Да ни спрат.

 

-  Имахте няколко срещи със студенти от различни учебни заведения. Има ли някой от тях, който да ви е направил силно впечатление? Планирате ли да се видите с още млади хора?

 

- Да. Силни думи каза Явор Божанков - студент по право във Велико Търново. Той говори за страха. Умен млад мъж. Да, ще продължаваме да се срещаме с младите хора, защото това са бъдещите юристи, лекари, ай ти специалисти и т.н. , хората, които ще съзидават нашата България. Дано да се справят по-добре от  моето поколение и поколенията преди мен.

 

- Вярно ли е, че омбудсманът на България Мая Манолова също е сложила параф за провеждане на референдум? Кога и къде се случи това?

 

- Вярно е. Сложи параф. На 26 – ти януари. В Благоевград.

 

- Знаете ли дали политици са се подписали?

 

- Не. И не искам да знам.

 

- Спазвате ли стриктно препоръката на Борисов да не ядете сланина?

 

- Спазвам я категорично. Даже съм си залепил една бележка на хладилника: „Не яж сланина, свиньо – това е канибализъм!“ А не знам дали знаете, но ще уточня, че канибалите по дефолт са с високо кръвно. И още едно уточнение, което се налага заради думата „СВИНЬО“ и по-горе споменатите „ корумпирани свински черва“... Уточнението е, че всяка прилика с действителни, лица, прасета, зурли, мутри и събития може да НЕ се счита за напълно случайна“. Иначе в моя личен хранителен режим  залагам и дори наблягам на исконните бахур, пача и кокоши трътки. Все високо холестеролни „бомби“. Но не губя надежда, а с диетологичен трепет очаквам бате Бойко да ми ги забрани и тях.

 

- Ако ви се случи да пиете кафе с премиера Бойко Борисов какво бихте му казали?

 

-  Бих му казал кратък откъс от един речитатив, който принадлежи на азербейджанското народно-поетическо творчество – „мейхана“. Мейхана - това е нещо като мерена реч, преплетена с азербейджански фолклорен рап. Но ще го кажа с руски думи, защото не говоря добре азербейджанския език. Та, бих казал на Бойко Борисов: „А ты кто такой, давай до свидания!“

 

въпросите зададе Катя Илиева

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6893 |05.01.2016 Български гражданин настоява пред Борисов за проверка на богатството на Пеевски . 13| 5119 |15.12.2015 Проф. Димитров: На България и липсва Давутоглу и програма за 50 г. напред . 3| 4702 |15.12.2015 БСП с предупреждение към управляващите да не работят срещу интересите на народа . 2| 6274 |11.12.2015 Миков предложи на Калфин да отидат в дома за стари хора в Кула

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads