Реклама / Ads
94| 10221 |26.03.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Фрог научи: Проф. Илчев ревизира Съединението

.
Проф. Иван Илчев
”Не всички факти от Съединението са положителни и затова е нужен нов прочит!?...То изиграва и доста негативна роля във външната политика на България. Има литографии и снимки в пловдивския музей, които не са анализирани. Една от тях показва как българските войски напускат Пирот и бойците ни са окичени с крадени часовници и кокошки." Това казва ректорът на СУ„Климент Охридски” Иван Илчев
 
Изказването е по време на основане на Национален инициативен комитет за честване на 130 - годишнината от Съединението на България. Членът на комитета проф. Иван Илчев го заявява пред  шефа на Регионалния исторически музей Пловдив Стефан Шивачев, заместник кмета по културата на община Пловдив Стефан Стоянов и бившия шеф на Държавна агенция „Архиви” и настоящ съветник на президента Росен Плевнелиев- Мартин Иванов,свидетелства военният историк полковник от запаса Петър Ненков.

Като българин и като офицер от запаса, аз съм потресен, как за пореден път мастит български учен се опитва да се погаври с велики личности и събития от нашата история и да ревизира истината за тях. Професор Илчев може ли за едно от най-светлите събития в нашата история, извършено против волята на Великите сили, единствено със задружните усилия на българите от двете страни на Стара планина, да ми говорите за крадени кокошки и часовници?! Докога господа професори ще маскарите нашето героично минало и ще се гаврите с паметта на загиналите за свободата и националното обединение!? Но защо ли се учудвам. Това не е единственият подобен прецедент в последните години, а пошла и грозна практика, в която български исто-рици, водени от стремежа си да кажат нещо оригинално, преобръщат историята, като хастар на стара дреха, в зависимост от своите лични при- страстия и политическата конюнктура и ни натрисат своите „изследвания”, с които отричат очевадни факти и преобръщат представите на българския народ за неговата история. То не бяха гаври с Баташкото клане, забрани за стиховете на Вазов и Ботев, че се обиждали турците, унизителни квалификации за най-великия син на Майка България- Васил Левски, че не руските воини и българските опълченци, а ракията ни освободила от робството. Стигна се дотам , че на открит урок пред учениците сегашния министър на образованието, също професор, оплю светила в българската и световна наука !!!???

Иска ми се да ги попитам тези историци с гръмки научни титли: „Господа вие на каква кауза служите и така ли преподавате българска история на своите студенти?” Ако е така – Бог да пази България!!!, пише полковник Ненков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7114 |25.03.2015 Атанасов за Фрог: Законът за НСО е пълен с привилегии . 23| 8116 |19.03.2015 Борис Цветков за Фрог: Шефът на Пощите е за прокуратурата . 37| 10331 |18.03.2015 Енчев за Фрог: Кърджалийските времена се завръщат . 13| 5654 |16.03.2015 Проф. Овчаров изнесе урок по история на македонци и сърби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads