Реклама / Ads
9| 5336 |28.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Фрог научи: Шепа депутати ще помагат на бедстващите

.
Семир Абумелих
Дали новото Народно събрание ще милее повече за хората от предшествениците му? Дали новите депутати ще се вгледат в болката на обикновения човек и ще му протегнат ръка? Дали ще проявят съчувствие и към стотиците пострадали от природните катаклизми? Фрог потърси за коментар народни представители за това как биха откликнали на нуждите на семействата, останали без покрив от водната стихия, и на жителите на най-засегнатите райони от наводненията и подранилия първи сняг.
 

Дали заради треската около сформирането на правителство или пък поради друга причина не бяха много народните представители, които пожелаха да коментират бъдещите си действия по отношение на бедстващите хора. Семир Абумелих от ГЕРБ, Петър Кънев от БСП, Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт и Борислав Великов от РБ се ангажираха да помагат на бедстващите.      

 

Семир Абумелих, ГЕРБ:

Народните представители на ГЕРБ от Бургас ще дарим заплатите си от първия месец за пострадалите хора от природното бедствие. Сега имаме среща с кмета на Бургас да видим какво още можем да направим. Като депутати ще мислим за законови промени, ще търсим отговорност на институциите, ако не са си свършили работата. Апелираме към останалите народни представители от бургаска област – от БСП, „Атака”... да направят нещо.

 

Юлиан Ангелов, Патриотичен фронт:

Трябва да се направи комисия, която да провери всички случаи на катаклизми и да установи къде са причините. Не само природата има вина, има и кметове, администрация и фирми, които носят вина за пострадалите хора. Парламентът не е изпълнителна власт, но това може да направи. Народните представители не могат да тръгнат да решават проблемите, които са свързани с общините и институциите. Може да се осъществи контрол и проверка от НС и да сформира такава група, която да провери къде е проблемът и оттам насетне да се предложи решение на тези проблеми и да се потърси отговорност там където се установи, че има вина.

 

Петър Кънев, БСП:

Каквото можахме в Бургас, направихме. Чудеса не могат да станат. Поправки в закона трябва да се правят, защото в една Гърция на третия ден изплатиха по 500 евро на семейство, а на втората седмица отпуснаха до 6 000 евро на къща за ремонти. Трябва да се измисли нещо такова и в България. Освен това трябва да има задължително застраховане, както и да има държавен социално-обществен фонд за природни бедствия – поне по 10 лв. човек или семейство трябва да даде.

 

Борислав Великов, РБ:

Лично аз ще ангажирам всичките си лични средства, включително и заплатата си за хората от Монтанско, тъй като съм оттам. В Берковица и Георги Дамяново дарих още преди изборите. Ще продължа да го правя и занапред. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5510 |25.10.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Трябва ни Маргарет Тачър на стадионите . 14| 5752 |23.10.2014 Бащата на Борислава пред Фрог: Готови сме за детектор на лъжата . 27| 8285 |23.10.2014 Социалисти пред Фрог: Димитър Дъбов срами БСП . 4| 6169 |23.10.2014 Т. Попов пред Фрог: С доклада БНБ подписа собствената си присъда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads